torsdag 28 augusti 2008

OMX - i väntan på triggers...

Trots uppgång på oljepriset är börsen relativt stark...
OMX(855) tvivlar vidare och avsaknaden av ambitioner till uppgång efter utbrottet ur kilformationen kvarstår. Men indexet lever farligt då vi ser stödnivån i spannet 830-835 nära undertill. Nervositeten finns inbyggd i formationen, där tveksamheterna växeldrar.

Dagens graf uppvisar att nivån 870 utgör navet för den fortsatta utvecklingen. Utbrottet ur kilen skedde vid 873 och den efterföljande nedgången har endast fått index att orka upp till 865. Därmed utgör hela regionen 865 - 873 en intressant motståndsnivå som vid ett genombrott kan skaka av sig oron tillfälligt. Bryts nivån, var säljsignalen ur kilen falsk, men bara tillfälligt! Visst finns det utrymme för ett kort glädjeskutt, men trenden är nedåt och de tvära kasten får vi leva vidare med ytterligare ett bra tag framöver!

Om ett genombrott sker, räknar jag med ett uppställ som kan bli 43 punkter från 873. Detta därför att det motsvarar rekylens storlek. Detta skulle i så fall indikera 916 som kommande målområde. Den positiva undertonen i formationen har också stöd i form av den högre botten index gett oss 30 dagar efter lågpunkten den 15 juli.
Om vi dessutom betraktar den temporära "bottenformationen" och markerar månadsskiftet juli/augusti som mittpunkt, ser jag man ganska tydligt en spegelbild av kursrörelserna på båda sidorna, visserligen på lite olika nivåer. Med detta som utgångspunkt, är min tolkning den att OMX kommer att harva vidare ytterligare 4 -5 handelsdagar med viss dragning uppåt innan en större reaktion kommer att synas på grafen. Mitt tips blir därför att det först under inledningen på september som vi med största säkerhet kommer att få bevittna ett ryck som kommer att överraska oss. Med all största säkerhet en bräcklig uppgång! Veckografen har sedan tidigare varnat oss om stor försiktighet med långa affärer.

På dagsgrafen är indikatorerna neutrala, men kan mycket snabbt mobilisera sig till en uppgång. Jag är därför försiktigt positiv till utvecklingen men avstår från att ropa hej tills vi har facit i vår hand!

Inga kommentarer: