söndag 3 oktober 2010

GULD-juniorerna drar....

...i spåren av en stark utveckling på GULDET.
Efter ett kort uppehåll med bloggandet, vill jag lyfta fram ett par case på Torontobörsen. Vissa av bolagen har haft en sagolik utveckling det senaste året, men flera står på tur inför nya avstamp upp. Jag vill samtidigt markera att risken är väsentligt högre på dessa råvarumarknader än de traditionella, men inläggets syfte är att delge min tolkning på ett par juniorer riktat till i första hand ett par intressenter som efterfrågat min syn på bolagens tekniska "hälsa".

Ovan har vi S&P Venture (småbolagsindex) på Torontobörsen, som befinner sig i en positiv trend. Nedan har vi ett axplock av intressanta aktier jag anser vara utmanande med goda potentialer. Jag lämnar kommentarer på alla grafer och hoppas att dessa kan vara till god hjälp för de hugade.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med en blogguppdatering, efterlängtat för oss som följt dig sedan länge.

Spännande bolag du lyfter fram, Alder ser vid 1:a anblick mkt intressant ut. Kanske värt att ta en position nu när den tekniskt ser ut att bryta upp.

Anonym sa...

En chart över guldet hade något passat in bra

Deco sa...

Trevligt med en blogg uppdatering Hausse & Baisse, det uppskattas. Hoppas du följer upp denna "omstart" med allt tätare analyser.

Roligt att den lilla junioren Alder Resources (ALR) lyfts fram allt oftare. En mkt spännande junior som har alla förutsättningar att bli en kursmässig succé kommande år.

* Bra ledning
* Spännande projekt
* Bra land
* Lågt börsvärde
* Tight aktiestruktur

Mer intressant läsning om Alder från den gångna veckan.

http://scoris.blogspot.com/2010/09/forbes-manhattan-2010-european-resource.html

http://www.aheadoftheherd.com/Newsletter/2010/Alder%20Resources%20and%20Colombian%20Gold.htm

Vågar du sia om några målkurser för Alder i din TA-spåkula? Själv hoppas jag att pågående borrning i Colombia ska bidra till att kursen innan årskiftet är uppe och nosar kring 1cad. De första resultaten från nyss påbörjad borrning beräknas nog ramla in om ca 30dagar, spännande. Det krävs inte mkt för ett bolag i denna storlek att lyfta vid minsta lilla fundamentala genombrott. Jag tror Alder med dess nya ledning håller på att bygga nåt riktigt bra.

Kul att du tar upp bolaget innan de nåt den breda massan, för än så länge är Alder Resources ett riktigt anonymt bolag med dess börssvärde på ca 100milj kr.

Anonym sa...

Bra blogg! Nedanstående artikel läste jag häromdagen, klart intressant när man även ser de bolag/index du nämner i bloggen.

"Welcome to the Mania"

http://www.caseyresearch.com/editorial/3713?ppref=GLD197ED0910C

Hausse och Baisse sa...

Hej Deco!

Just ALR snäva utgångspunkt och magra kurshistorik gör det så mycket svårare att gaffla in rimliga prisobjektiv i närtid på tekniska grunder. Just som du också skriver, det låga market cap, räcker det att när bolaget levererar en reservuppdatering på t.ex. några milj ounce, är jag inte främmande för att aktien kan 3- eller 5-dubblas på kort tid.

Men allt har ju att göra med hur och vad bolaget kommunicerar till marknaden. Området är som bekant "guldrikt" varför oddsen känns mycket goda för extrema rörelser längre fram.

Anonym sa...

Öh... frågade om en uppdatering av HRG men det inlägget raderades??

Anonym sa...

Äntligen H&B har din skrivkramp upphört. Kul att motivationen är tillbaka. Lovande prognos du målar upp inom Alder Resources. Om bolagets borrningar visar 2 Moz med lätthet så är vi nog uppe i 4 ggr dagens börsvärde. TA-kurvan ser väldigt behaglig ut. Spännande vecka och spännande månader väntar oss. Mvh Tin&Tin

Anonym sa...

Jag noterar att denna blogg presenterar samma bolag som scoris aktieblogg. Vad är detta, ett eget svenskt boilerroom alá Afri-Can Marine Minerals Corpor (VAN) ?

Anonym sa...

clivemaund.com har gjort en analys på Alder

"Alder Resources is accordingly rated a strong speculative buy here.

Alder Resources Ltd, ALR.V, closed at C$0.43 on 1st October 10.
"

Anonym sa...

Den här bloggen har tappat allt av mitt förtroende jag hade förut. Trist, men finns som tur andra bloggar.

Hausse och Baisse sa...

Tråkigt att höra, men man kan ju inte vara alla till lags. Dessutom är denna blogg mer en hobby med att rita och plita på frivillig basis.

Man gör det när man får ork och lust. Varit en downperiod över sommaren och förhösten då annat pockat på uppmärksamheten.

Lycka till i fortsättningen!