onsdag 1 december 2010

Guld + junioruppföljningar...

Så länge GULDET tuffar på, gynnas juniorerna!
Inledningsvis har jag valt att lägga ut en månadsgraf över guldets utveckling sedan 1979. Just det året utsattes ädelmetallen för spekulation med en uppgång på nästan 400% på endast 11 månader. Bubblan sprack och den efterföljande rekylen kom att pågå i 22 år innan en ny uppgång inleddes. En ny era, om man så vill kalla det. Med stöd av stegrande skuldekonomi, låga obligationsräntor och osäkar framtidsutsikter, har guldet blivit en säker hamn för många placerare. Trenden kan pågå i flera år till och närmast har vi kommit in i en crescendolikande fas. Denna kan pågå ytterligare en tid där vi på matematiska grunder kan ringa in 1450-1480 som tillfällig topp. Rekyler efter så starka stegringar kan bli ganska kraftiga, men så länga den osäkkra tillvaron råder inom realekonomin, väntas uppgången fortsätta i ett senare skede.

GDXJ(40,9) befinner sig i en stark upptrend och indikerar fortsatt styrka kommande månader. Vi ser att sektorn (guldjuniorerna) haft en tillfällig paus i den starka trenden, men relativt omgående kommit tillbaka. Blickar vi tillbaka till inledningen på augusti, kan vi se en linjär uppgång, vars förlängning möjligen kan träffa 48-50-nivån under Q1 2011.

Nedan har jag valt ut tre intressanta case som roat mig mycket under senare tid. Samtliga befinner sig i begynnande etableringsfaser där chansen till stora genombrott ligger nära till hands. För att få en fundamental bakgrundsbeskrivning av bolagen GBB och ALR, kan jag varmt rekommendera sajten (kopiera o klistra in)

http://goldexplorers.wordpress.com

Wildcat Silver är ett annat intressant bolag, dock inte guldexploaterande, som befinner sig i ett spännande läge;

http://wildcatsilver.com

Blogginnehavaren äger aktier i nedanstående bolag och samtliga ser ut att kunna inleda intressanta uppgånger något utöver det vanliga.

Alder (ALR)
Guld Buillon Development (GBB)
Wildcat Silver (WS)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Dina TA-analyser är guld värt i mina ögon...

Tin&Tin

Viking sa...

Toppen H&B! Känns som en lång väntan på att det ska lossna...

Hausse och Baisse sa...

Tack pojkar!

Ikväll lyfte både WS och ALR med besked. Jag tror mycket på alla tre aktierna och Guldrushens glada dagar kommande månader.

Hausse föder hausse, ett gammalt talesätt som nu etablerats!

Anonym sa...

Vilken härlig tajming på bloggen, superintressanta Alder med sitt låga börsvärde bröt upp över 45c. Borrnews vilken dag som helst nu....spännande

Wildcat ser minst lika intressant ut, med sin utomordentliga ledning som precis genomfört en sanslösa resa i Ventana Gold & senaste veckan även i Riva Gold.

GBB känns som det fundamentalt mest starka caset i trion, bara en tidsfråga innan det bryter upp på allvar. GBB tror jag kommer blir ett riktigt supercase kommande år.

http://goldexplorers.wordpress.com

Hausse och Baisse sa...

Oj....

Reaktionen blev i det närmaste omedelbar...

I skrivande stund har vi följande utfall sedan det senaste blogginlägget publicerades;

Alder 0,50 +11%
GBB 0,69 +3%
WS 0,58 +13%

Är man rätt på det kan det gå undan. Avsikten är dock att innehaven skall ligga parkerat längst ned i depån oåtkomliga från säljbenägna fingrar!

Grattis alla som är innehavare av dessa tre juveler. Det lär komma nyheter inom kort som ger support för dagens uppgångar.

Anonym sa...

H&B,, hur ser WS.v ut i veckografen?
MACD :-)

Weekly.

Hausse och Baisse sa...

Den bekräftar... (tidigare än väntat!)

Begrunda...

http://img69.imageshack.us/img69/3622/wsvecka.jpg

Anonym sa...

Vad händer med Alder?

Anonym sa...

Kan inte ha mer rätt än analysen på WS....:)