söndag 26 april 2009

Pearl – upp, upp……

Positiva tekniska signaler kommer på löpande band!
Den starka forceringen under fredagens handel skapar goda förutsättningar för ett test av 10 kronor mycket snart. Marknaden tycks på allvar inse att kursen tidigare har varit alltför rabatterad och då utbudet tinar, kan en längre tids uppgång nu på allvar påbörjas!

Två grafer bifogas detta korta inlägg, vars syfte är att dels visa bekräftelsen av genombrottet av den fallande topplinjen, dels marknadens rabatt på aktiekursen i jämförelse med Energi-index. I Energi-index ingår bl.a. Lupe, Pare samt WSIB som då får bli jämförelseobjekt. Den grafen torde tala sitt tydliga språk över Pearls nedbombade kurssättning.

Vad händer nu?

Rapporterna som nått oss är i överlag mycket positiva i relation till marknadens prissättning. Man kan därför dra den slutsatsen att nedgången varit för brant och att en tids återhämtning kommer att pågå ytterligare ett par månader. Detta leder då även till en större efterfrågan på olja som i sin tur driver upp oljebolagens aktier. Hur långvarig denna återhämtning blir, är för stunden osäkert, men jag räknar med en positiv utveckling fram till augusti/september. Nya baksmällar på finansmarknaderna förväntas blomma ut till kommande höst, som troligen dämpar förväntningarna på att finanskrisen är över…

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den har ej lämnat konsolderingsområdet.
Det gör den först vid närmare 9.20kr

Däremot har den brutit den negativa trenden sedan juli 2007!

se bild i länk..

http://img410.imageshack.us/img410/5747/pxxs20090426.gif

Mvh
Per

Hausse och Baisse sa...

Hej Per!
Det gick inte att öppna din länk....

Anonym sa...

Hmm, det ska bara vara att klistra in den i explorerfältet så ska den dyka upp, funkar för mig :S

vilket som, det är trevlig läsning på bloggen, beundransvärt hur folk orkar med :)

Mvh
Per

Anonym sa...

Skulle uppskatta om du kunde göra en analys av oljan.