torsdag 30 april 2009

Pearl - en kort paus väntas...

7 veckors uppgång har givit oss 108%!
Då oljepriset ser ut att falla tillbaka i en rekyl efter det första misslyckade försöket till genombrott av $55, löper även oljeaktierna risken att följa efter. Men under ytan finns stora förväntningar på ytterligare uppgångar i ett senare skede, vilket vi kunnat konstatera då omsättningen varit hög under återhämtningens inledande fas. Vi väntar därför med stor spänning på den förväntade uppgången på oljepriset med passering av $55, varvid alla krafter frigörs med god skjuts uppåt på de flesta oljebolagens aktier!

Dagens korta uppföljning visar oss en uppdatering av de gamla cirkelbågarna som dammats av. Vi ser tydligt korridoren som innehåller såväl tak- som golvlinjen, vilket jag räknar med håller ytterligare några veckor. Ovansidan ser gränslös ut, men vi bevakar givetvis det oförutsedda i den händelse aktien får ett ryck upp till 10 kronor. Men huvudspåret är ändå det att aktien tillfälligt gjort sitt och förbereder en kraftsamlande rekyl ner till spannet 7,80 - 8,10 kronor, varefter uppgången slutligen åter tar överhanden med ett sista ryck upp till 10-10,50 kronor. Detta torde äga rum under andra halvan av maj månad.

Jag har infogat Moving Average 100-dagars glidande medelvärde, och konstaterar att toppar och bottnar har en förbluffande stor träffsäkerhet om vi räknar bakåt. Inför dagens nedbantade handel, avläser vi 1 december. Om detta skall återupprepas, bör vi ha en rekyl under de kommande 8 - 10 handelsdagarna innan det sista rycket upp iscensätts. Detta förtydligas med de blå pilarna som infogats. Stochastic(34) upplyser också om överköpta nivåer som manar till försiktighet i det korta perspektivet.

Summerar vi intrycken har uppgången varit enastående med över 100% på 7 veckor. Dock är det ganska blygsamt sett ur ett större perspektiv alltsedan introduktionen juni 2007. Kan aktien återhämta 50% av den nedgången, når vi 17 kronor. Och dit upp är det ytterligare 100% från dagens nivåer. Det som slutligen uppskattas är att volymen tilltar, vilket bekräftar att riskaptiten finns där. Men än så länge är den genomsnittlig dagsomsättning för låg i jämförelse med övriga kvalitativa oljebolags aktier. Men når vi slutligen 2-3 milj aktier bekräftas ett större antal placerare finns med oss som kan driva kursen upp till högre höjder.

Inga kommentarer: