fredag 1 maj 2009

Brentoljan - inför snar uppgång!

Kraftsamlingen befinner sig på upploppet!
Brentoljan närmar sig tidpunkten för en mer bestående uppgång. Även om signalen slutligen når oss, kommer uppgången troligen att bli trevande, men att den skall kunna hålla i sig över sommaren, där vi ringar in $78 som kommande målområde en bit in på hösten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag tackar för en mycket bra TA-sida. Har följt den sedan årskiftet med stort intresse. Jag tycker även att dina analyser i stora drag har stora likheter med Ingemar Carlssons, ni är ofta sammstämmiga. Något som du själv noterat? Olja tycker jag personligen är kanske det mest spännande investeringsobjektet på marknaden just nu. Kan inte se att det i nuläget finns "någon" risk i nedsidan men en grym potential uppåt. Det finns bara midre och mindre kvar och efterfrågan bara ökar.
mvh
peco

Hausse och Baisse sa...

Tack peco!
Ska jag vara riktigt uppriktig förhöll det sig så att jag lärde mig TA av just Ingemar Carlsson runt 1989/1990 och även periodvist varit kund till honom. Detta har naturligtvis medfört att jag jobbat med samma instrument som han gjorde då och kanske även omedvetet tillämpat samma språkbruk som han gör. Han har extrema kunskaper på området, medan detta är en mer hobby för mig. Är väl medveten om vilka krav som ställs och i synnerhet då man blandar in fundamental analys till prognoserna. Trovärdigheten ökar ju högst väsentligt om man kan sammankoppla dessa, samtidigt som beteendemönstret hos placerarna oftar skapar "störningar" i de pågående trenderna.

Det jag försöker utveckla är ett komplement till trendlinjer hit och dit, med cirklar, som har en förbluffande stor träffsäkerhet ide flesta topp- och bottenformationer. Många tycker det är nonsens, men reaktionerna finns där, vare sig man tror på det eller ej... Jag nöjer mig med 70-80% utfall!

Skojigt med en så snabb och spontan synpunkt från Dig!

mvh från en förkyld
/H&B

Anonym sa...

Tack Hasse för TA av oljan.

Anonym sa...

hej och tack för en bra sida. Jag förstår inte varför du inte följer lite fler norska aktier då där finns mycket olja. Hade varit kul om du följt ex Questerre

Hausse och Baisse sa...

Jag beklagar men tiden räcker inte till. Har även haft tankar på att starta upp en egen websida med fokus på olika branscher och index, men får skjuta det på framtiden. Har egen rörelse som måste skötas och hade önskat jag var 10 år yngre... :-D
Jag sneglar lite på Norge med jämna mellanrum och återkommer med separat analys inom kort.

Men tack ändå för din synpunkt.