tisdag 5 maj 2009

Lupe - Några kronor till....

Mot tillfällig topp, men det kommer mera inom kort...
Lundin Petroleum (56,50) har givit oss en symmetrisk bottenformation, innehållandes en markerad dubbelbotten vid 35 kronor, med undantag av två övertramp i okt och nov 2008. Drar vi en cirkel med sitt fäste vid 70 kronor den 28 augusti 2008, ser vi att den är intakt fram till dagens datum. Men vi bör vara observanta nu då kursen närmar sig dess "vägg" och en ny formation kommer bildas när övertrampet är ett faktum. Detta övertramp innebär på inget vis fritt fall ner, utan en förväntad sidledes konsolidering innan uppgången tar ny fart upp mot ännu högre höjder kommande månader.

Oljeprisets starka uppgång sedan Valborg, har fått fart på oljesektorn och brentoljan testar nu det så viktiga motståndet vid $55. Det är inte säkert vi får det efterlängtade genombrottet nu, utan den troliga utvecklingen blir att oljan ligger kvar på dagens nivåer veckan ut, bara för att inhämta ny kraft och dra igenom nivån om några veckor. När så sker, kommer så nytändningen för Lupes kurs och att aktien kan dra igenom det starka motståndet vid 60-62 kronor.

Närmast räknar jag med en fin avslutning på den senste tidens uppgång där vi kan med största sannolikhet se kursen kommande dagar spurta upp till 60-61 kronor. Tvekar oljepriset, finns risk för en kort tids vinsthemtagningar, men det är inte troligt att kursen backar ner under 50 kronor. Den tekniska orsaken är toppnivån i den mellanliggande bottenformationen noteras just i 48-49 kronor. Nivån bedöms därför som starkt och den nödvändiga kraftsamlingen kan då utrustas med mycket torrt krut den dagens då brentoljan bryter upp igenom $55. Jag kan inte utesluta ett förnyat rally upp till 68-70 kronor som ett första steg.

Av historien har vi lärt oss att när Lupe väl bestämt sig, blir trenden envis och svårstoppad! Det enda som kan hindra en rusning är om vi får totalhaveri på börserna, eller svikna löften från bolaget. Dessa hot känns inte realistiska i detta läget!

Inga kommentarer: