onsdag 6 maj 2009

Pearl - Kort uppföljning...

Rapportbesvikelsen mynnade ut i en ursköljning, men innehåller en positiv underton inför framtiden.
Idag på eftermiddagen lämnade Pearl Exploration sin sista rapport med det gamla sigillet, där den nya ledningen rensat i bokföringen och anger tonen inför den fortsatta utveckling på den operativa verksamheten. Jag har inte för avsikt att gå in på rapportens innehåll med några kommentarer, utan lägger endast ut en ny prognos med hänsyn till dagens händelse med kommentarer.

Under de senaste dagarna, har en optimistisk undertom präglat aktiens kursrörelser. Vi har noterat årshögsta med 9,85 kronor, vilket sammanfallit med stödnivån som utlöste säljsignalen 2 - 4 september. Att nivån var viktig, bekräftades även av den efterföljande rekylen upp från lågpunkten vid 5,85 kronor den 18 september, som endast orkade upp till 9,60 kr den 25 september. Att nivån är betydelsefull, vittnar om att vi under det första försöket inte hade tillräckligt med matjord i fickorna för att lyckas bryta upp och igenom nivån. Både igår och idag kunde vi se korta besök, men övertygelsen var inte riktigt närvarande, och så kom något överraskande rapporten, så var det hela över för denna gång. Tror vi....
Aktien tekniska hälsa är dock fortfarande mycket stark, i den crescendoliknande formation som byggts upp. Vi bevakar 9,25 - 9,30 kronor inför torsdagens handel, som vid ett genombrott bekräftar att dagerns händelse kan lämnas bakom oss. Jag kan inte utesluta ett nytt test av 9,85 kronor, detta beroende på rådande marknadsförhållanden. Mycket kapital vill in, och reaktionen idag hör till historien! Marknaden har en förmåga att glömma snabbt, och det tydliga mönstret finns där, nu ser vi framåt!

Dagens volym på 4,5 milj aktier är glädjande av flera orsaker. Dels sanerar marknaden själv den nervösa kategorin aktieägare som oroat sig en tid, dels ebbar till antalet de presumtiva placerare ut i form av vinsthemtagningar! Möjligen kan ett antal ligga kvar i kölvattnet inför morgondagens handel, men dessa torde inte vara många till antalet. Omsättningsrekordet är alltjämt från 7 januari i år med lite drygt 6 miljoner aktier.

I skrivande stund ser jag att Light Crude noteras i $56,3, vilket höjer modet inför fortsättningen. Flera ledande oljeindex stiger med 3 - 4% på New York-börsen, vilket man kan tolka som att den likviditetsstyrda utvecklingen kan fortgå ytterligare en tid. Av den anledningen blir nog dagens händelse en parantes, eller ett litet hack i kurvan!

Inga kommentarer: