måndag 3 augusti 2009

BlackPearl - Uppgång i sikte?


Temperaturen stiger inför kommande rapport!
Juniprognosen innehöll en sidledes kursutveckling med rekylrisk ned till 8,50 kr då formationen vid den tiden saknade övertygande tekniska signaler för fortsatt uppgång. Då prognosen till stora delar slog in med sidledes kursrörelser som följd, kan vi ha kommit till ett gynnsammare läge nu i början på augusti beroende på att oljepriset under sommaren haft fortsatt stark utveckling samt att vi inom kort kommer ta del av Q2-rapporten från bolaget. Makrostatistiken vittnar om en utplaning av lågkonjunkturen och spekulationerna om en snar vändning upp har tagit fart. Detta återspeglas främst i stigande aktiebörser och oljepris, men frågan är om inte placerarna tar ut segern i förskott? Jag är personligen tveksam till att konjunkturen verkligen bottnat, men oavsett vad man har för tro om dess kommande utveckling, ser vi en tillnyktring av BlackPearls aktievärdering, som sakteliga börjar ta ny form. En mer korrekt och rättvis värdering av aktien kan därför infinna sig kommande månader. Den tekniska bilden ger oss fler och fler signaler på det.

Två grafer bifogas detta inlägg som vittnar och bekräftar om den fortsatta upptrenden. Oavsett vilken graf vi detaljstuderar, ser vi de viktiga inslagen för en positiv trend, nämligen de stigande bottnarna. Kan detta fenomen pågå ytterligare en tid, ja då ökas möjligheterna till ett genombrott upp till väsentligt högre höjder. Jag har vid flertal tillfällen på denna blogg påtalat om aktiens möjlighet till genombrott av 10,50 kr måste kopplas till en företagsspecifik nyhet. Att av egen kraft rusa iväg upp har ju visat sig vara mycket svårt, vilket vi kunnat konstatera under sommaren. Kanske kommande kvartalsrapport kan bli det bränsle vi behöver för att det slutligen skall lossna? Men vi har den på pränt inom en vecka och då vet vi bättre…

Det som har höjt mitt ena ögonbryn, är uppbrottet ur halvcirkeln vid 9,70 kronor som skedde redan i fredags. Idag måndag har kursen fortsatt upp till en god omsättning relativt sett (700 000) och dagshögsta notering blev 10.30 kronor. Jag gör därför den bedömningen att signalområdet vid 9,70 kronor blir ett viktigt supportområde vid kommande rekyler. Vi kan därför inrikta oss på en fortsatt uppgång om oljepriset i motsvarande mån stiger, varför om kursen varaktigt kan etablera sig inom den gröna zonen inristat i kursintervallet 9,85 - 11,50 kronor, ja då kan vi med stor sannolikhet räkna med att bottenformationen kan läggas till handlingarna och närmast förvänta oss till hösten ett nytt konsolideringsintervall i spannet 14 - 17 kronor. Det förutsätts givetvis att oljan inte fallerar utan vi ser en fortsättning på uppgången till området kring 80 - 85 USD. Men det skadar ju givetvis inte om bolagsledningen kan förse aktieägarna med positiva överraskningar som eldar på intresset som pricken över i:et! Det är ju ett tag sedan det skedde och det är just det marknaden behöver för att bekräfta framtidstron på bolaget! Det skulle därför bli det avgörande momentet för kommande avstamp på kursgrafen.

Jag tror och tycker att förutsättningarna ser extra bra ut denna gång.


2 kommentarer:

der LS sa...

Tack för bra input...som vanligt...har spanat efter dina åsikter sedan sist.

Hausse och Baisse sa...

Tack själv!
Sommaren har inte givit mig mycket tid till uppföljning, men det blir snart ändring på det.

Graf nr 2 gick tidigare inte att öppnna pga av en felkod. Detta är nu åtgärdat så man kan klicka för uppförstoring och detaljstudie.