tisdag 9 mars 2010

Hurtigruten - Inför uppgång!

Konsolideringen är möjligen över nu....
Ville bara göra en kort uppföljning av min tidigare analys i januari om Hurtigrutens aktie. Sedan dess har flera intressanta nyheter nått marknaden. Dels har en styrelseledamot köpt 100 000 aktier som ej tidigare varit aktieägare, dels har året inlett mycket starkt med 46% fler bokningar bara i januari månad i jämförelse med januari 2009. Och utöver det visar den senaste kvartalsrapporten att bolaget kommer uppnå vinst för hela 2010, vilket framgick av de kommentarer som kompletterades. M.a.o. börjar det ljusna riktigt ordentligt för detta case!

Ovanstående graf som framtagits i logatimisk miljö, upplyser oss om aktiens motståndsnivå vid 5 NOK. Då vi besökt denna nivå två gånger, ställs vi nu inför ett tredje försök, som kan innebära ett slutgiltigt genombrott. Det första försöket kom i november i samband med nyheten om att bolaget fick en ny stark ägare, då Trygve Hegnar positionerade sig med 20% i bolaget. Denne garvade man, som tidigare haft ett framgångsrikt kryssningsrederi, ser nu sin chans att vända ett förlustbolag till något riktigt stort. Det andra testet kom i januari då nyheten nådde marknaden om att antalet resenärer ökat kraftigt under januari månad. Nog så viktig bekräftelse och som dessutom varit mycket efterlängtat!

Nu är vi snart där igen och uppenbarligen har de senaste dagarnas kraftiga volymökning på aktien sin förklaring i fortsatt stark efterfrågan på bolagets tjänster. Och när något går bra, sprids det i media, och lockar då till sig ännu fler resenärer! Och aktien pinnar vidare uppåt. Kan utgångsläget bli bättre?

Fritt från hjärtat är det tredje gången gillt vi nu ställs inför ett test av 5 NOK. Dock behöver vi få en nyhet som ger aktien den där sista puffen upp som resulterar i ett genombrott av den kraftiga motståndsnivån. Jag tror det kan inträffa mycket snart, kanske rent av inom någon vecka, eller två? Om så sker, får vi vi ett snabbt uppställ till 7-7,50 NOK. Min tidigare prognos om ett rally upp till 10-12 NOK under senvåren kvarstår.

Till sist skvallrar den låga volymen under den gångna hösten och vintern om att det rört sig om privatpersoner som varit inne och handlat aktien. Men om vi får ringar på vattnet genom medias försorg, kan vi kanske komma dithän att institutioner öppnar plånboken. Och då blir det ju väsentligt trevligare med dagsvolymer på 5 - 10 miljoner aktier! Och i förlängningen kan vi lämna bottenformationen bakom oss och se framtiden an med stigande kurser som följd.

6 kommentarer:

Hausse och Baisse sa...

Bara en egen liten uppföljning.

Bara någon timme efter att jag la ut prognosen på bloggen, kom nyheten om att Trygve Hegnar köpt ytterligare 26,7 milj aktier. Vi fick då det efterlängtade genombrottet av 5 NOK.

Idag kom nyhet nummer två som stärker framtidstron ytterligare. Finansavisen lät publiscera att flera finansfamiljer köpt stora poster i bolaget. Den trevligaste nyheten får ändå vara att Skagen Fonder finns med på ägarlistan.

Mycket skojigt!

Det kommer mera....

Anonym sa...

Verkar som Skagen har gått in vid 3,40 (snitt)

Anonym sa...

Otrolig rekommendation! Köpte en post på 5,45 så är redan + en hel del :) Jag får tacka så hjärtligt för din tips, det gör livet lite enklare att leva som nyutflyttad student ;)

Keep it up!
mvh David

Anonym sa...

Ja vad skall man säga kraftigt upp sedan jag köpte(tackar för en utmärkt sida) hoppas bara att aktien står pall för en fundamental analys så att det finns någon substans i aktien.

Mr 1000% sa...

En fråga, vart får du all "insider köp" information ifrån? :) Funderar på investera i ett vettigt aktieprogram, några tips?

Funderar på att sälja av lite i blackpearl och lägga en slant i detta bolag... låter väldigt intressant och det känns som denna aktie har bara dykt, kanske dags för att simma upp till ytan ?

Peter K. sa...

Jag säger bara: aj aj aj...