torsdag 3 juli 2008

Islossning för Lundin Petroleum!

Når kursen 100 kronor redan nu?
Efter år av motgångar börjar det lossna för bolaget. Vi fick en torrborrning i Sudan, men ledningen är säker på att olja finns. Produktionen i Alvheim har kommit igång. Idag meddelar bolaget att man bekräftar oljeförekomster i Lagansky. Till sist, och mycket snart, kommer produktionen även igång på Lunofältet, som i ett slag dubblerar omsättningen!

Den 27 maj såg vi årshögsta på aktiekursen, då 98 kronor nåddes. Sedan dess har aktien legat i en fallande trend, där vi såg aktien bottna i 80 kronor den 26 juni. Hela uppgången från inledningen på januari månad innehåller såväl högre toppar som bottnar, vilket indikerar en underliggande styrka i aktien, varför vi kan förvänta oss en fortsättning av uppgången.

Konsolideringen den senaste månaden kan vi referera till den internationela prissättningen av oljeaktier. AMEX Oil Index (XOI)har de senaste 6 veckorna fallit tillbaka med dryga 11% och det återstår knappa 2% till den starka stödnivån! Med andra ord har Lupe relativt sett utvecklats starkt och vi ser tydligt att Lupe ingår i den internationella floran av placeringsobjekt inom oljesektorn.

Dagens uppgång frigör krafterna och aktien har därmed brutit den negativ trenden. Närmast har vi 95 kronor att bevaka, men i och med dagens uppgång lär kursen fylla igen gapet ner till 90 kronor innan uppgången fortsätter. Vänder XOI upp igen från 1460 - vilket är troligt - och bolaget dessutom får en smärtfri produktionsstart på Lunofältet, är min bedömning att 100-lappen forsceras och att aktien därmed torde ha mycket goda utsikter att ta sig upp till 110-112 kronor.

Stochastic34 samt MACD ligger och balanserar på intressanta stödnivåer, vilket skapar goda förutsätningar för en vändning upp. För att dessa "tröga" indikatorer skall toppa ut igen, finns en mycket stor kurspotential i aktien. Kommande månader bör kursen testa 125-130 kronor. Att ringa in ett kommande målområde runt 165-175 kronor känns inte orealistisk kommande 12 månaderna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad använder du för program för TA?

Hausse och Baisse sa...

Hej Anonym!
Jag använder mig av två analysprogram. Den som flitigast används i bloggen är Aktiespararnas "Hitta Kursvinnare Pro". Ett medlemsskap erfordras för att köpa programmet, som är extremt bra och framförallt billigt!