onsdag 10 december 2008

OMX - Kort resumé

Kort rekyl sedan vidare upp?
Dagens korta inlägg visar det svenska OMX-indexets utveckling. Vi kan skåda en elegant bottenformation med en tydlig dubbelbotten vid 560-nivån, samt två tvillingskuldror i spannet 600-620 på båda sidorna av bottnarna.

I Bottenformationen har jag infogat en ellips som träffar stängningskurserna vid fyra tillfällen samtidigt som vi får övertramp intraday. Det skall bli riktigt spännande att se om Nobeldagens handel stänger över eller under 702,5, som utgör ellipsmotståndet. De snabba indikatorerna visar på överköpt handel, varför det lutar åt en rekyl resterande dagar av veckan. Support återfinns vid 640-nivån (stängning).

Stochastic(34) utgör en trögare indikator som är på väg upp. Jag ser tecken på upprepning av augustiformationen, vilket i så fall borgar för en stark utveckling kommande 4-6 veckor. Jag vill i sammanhanget påminna om att stor volatilitet råder så räkna därför med yvig kurssättning.

Oljepriset backar tillbaka efter rekylen upp från USD 40 och marknaden kommer därför vara starkt misstänksam om Opec kommer att lyckas att dra åt kranarna den 17 december. Så länge osäkerheten råder, kommer marknaderna förbli avvaktande.

De veckobaserade indikatorerna börjar tillfriskna och jag tolkar detta som att när rekylen avklarats, kan den efterlängtade uppgången påbörjas med passering av 720.


Inga kommentarer: