tisdag 16 december 2008

Pearl - Temperaturen stiger!


Första initiala uppgången bekräftad!
Pearlaktien har harvat i sidled i en bottenformation som pågått sedan inledningen på november. Kraftsamlingen har fått ner de ”tröga” indikatorerna på så låga nivåer, att en motreaktion upp inte kunde undvikas. Det var därför en tidsfråga innan vi skulle få en första defenitiva signal genom att aktien etablerar sig över 4 kronor och därefter inleda rycket uppåt. Om marknaden bestämmer sig för att satsa på Pearlaktien, kommer vi att få bevittna en härlig omsättning, där jag helst vill se minst 2 miljoner aktier per dag till stigande kurs! Detta skulle borga för att inte bara fler placerare fått upp intresset för aktien, utan även större placerare som tidigare agerat soffliggare frestas att trycka på köpknappen.

Under de senaste veckornas handel, har oljepriset pressats tillbaka, liksom många renodlade aktier bland de större oljebolagen. Pearl däremot, har visat att den rabatterade kursen ansetts tillräcklig, varvid marknaden beslutat sig för att konsolidera kursen i sidled inom spannet 3,25 – 4 kronor. Denna trading-range innehåller extremt mycket kraft efter en nedgång på 90 %, varför jag förväntar mig en extrem uppgång när krafterna frigörs, vilket kan vara under uppsegling nu!

Torsdagens branta prisstegring av oljepriset kan ha varit det incitament vi väntat på. Vi har sett att många mer publika oljeaktier redan hunnit stiga kraftigt, medan Pearl legat i bakvattnet!

Igår måndag kom så nyheten om att uppköpet av Tanganyika Oil medgivits av de kinesiska myndigheterna. Detta fick den följden att Tyks skakade av sig orosfaktorn som hållt tillbaka kursen med ett rejält uppställ till dagens 195 kronor.

En möjlig orsak till att Pearl hållts tillbaka kursmässigt, kan vara utförsäljningar av svenska placerare som samtidigt är/har varit aktieägare i Tyks. Den realisationsvinst som intjänats på Tyks kan därför skattemässigt kvittas mot realisationsförluster i Pearl. Detta stärker övertygelsen att dessa placerare åter kliver in i aktien och idag ”stressköper” tillbaka till låga kurser!

Dagens graf visar att geombrottet av 4 kronor gav omgående effekt. Vi ser ganska tydligt två målområden av betydelse, ett svagare vid 4,80 kronor, och ett starkare vid 6 – 6,75 kronor. Den senare nivån kan troligen nås inom en mycket snar framtid, där nya vinsthemtagningar kan förväntas. Vi ser hur Stockhastic(34) vrider sig upp och har mycket luft kvar på ovansidan. Men det som övertygar mig mest äre MA(5), (20) och (40) som ser ut att bekräfta kommande rally.

Hela bottenformationen banar väg för en intressant utveckling kommande veckor. Jag räknar dock med kurspaus om vi får ett uppställ till nyåret vid 6 – 6,75 kronor, men när den fallande topplinjen en dag bryts, då kan vi inte utesluta en fortsatt uppgång upp till 10 kronor. Dock erfordras en specifik nyhet från bolaget som kan tända gnistan och ge stöd för fortsatt rally!


Inga kommentarer: