torsdag 4 december 2008

OMX - håller uppgången i sig?

Stark avslutning på onsdagens handel!
OMX-index har återhämtat sig med 8,8% från 591-nivån i tisdags och bör ha lite mer att ge under dagens handel med förväntat stöd av kommande räntesänkningar denna torsdag. Av den anledningen blir dagens inlägg kort med fokus på vad vi kan förvänta oss av OMX ”hälsotillstånd”!

Onsdagens starka spurt mot stängningen fick näring från USA-börserna som öppnade starkt. Index stängde mycket nära motståndsnivån vid 648 och studerar vi 5, 10 och l5-min-graferna, kan index vara något överköpt, varför viss tvekan kan uppstå tills Riksbanken levererar räntebeskedet kl. 09,30. Vi ser även att de ledande asiatiska börserna befinner sig på negativa teritorier, vilket kan bidra till avvaktande inledning. Om ECB svarar vid middagstid och marknaderna reagerar positivt på deras beslut, kan OMX mycket väl stiga upp till nästa motståndsnivå vid 656-658. Om så sker, förväntas en rekyl ta överhanden varvid 640 agerar support. Det troliga är vi når dit imorgon fredag.

Jag räknar därefter med sidledes handel på de låga nivåerna ytterligare en vecka innan vi når den tidpunkt som agera starten för en mer robust återhämtning av hela höstens nedgång. Det är först när vi passerar 720-nivån som uppgången kommer att få en märkbar effekt varför resan dit kommer att förväntas bli ryckig och osäker. Det långsiktiga målet med en uppgång till 788 eller möjligen 835 kvarstår ett par veckor in på 2009.

Inga kommentarer: