onsdag 13 augusti 2008

Pearl söker bidrag till uppgång!

Bolaget liksom aktien mobiliserar för kommande uppgång!
Kommande rapport imorgon 14 augusti kommer troligen inte att innehålla några större överraskningar. Affärsidén med att öka och påvisa reserverna engagerar bolagsledningen till fullo. Det är det primära målet! Likaså kommer marknaden få kännedom om produktionsökningar samt intjäningsförmågan under Q2. Det höga oljepriset har onekligen skapat ett bra cash-flow (8 200 fat/dag under Q2?), vilket banat väg för en mycket god kassa, som i sin tur skapat förutsättningar till ökad produktionen samt nya exploateringar i snabbare takt!

Aktien har legat i en negativ trend sedan mitten på maj månad, och slutligen landat på stödnivån vid 10 kronor. Hela oljesektorn har som bekant varit under press, vilket inte undgått Pearlaktien! Det positiva är att volymen under den senaste månaden avtagit på Toronto-börsen och vi ser en tendens till att den blivit större på Stockholms-börsen! Detta kan vara en indikation på att de kvarvarande aktierna ligger på fasta händer, eller möjligen innehas av placerare som tycker kursen blivit alltför tillbakapressad, och avvaktar med försäljning efter en ny uppgång. Detta skulle kunna äga rum längre fram på höstkanten, vilket återstår att se!

Indikatorerna är tillbakapressade (för vilken gång i ordningen?) och jag tycker mig se små tecken på en vändning upp igen. Längst ner på dagens graf har jag lagt in både en snabb och en "trög" indikator, som inom de närmaste dagarna bör vända upp! Bollingerbanden, som avser 20 dagars historik, upplyser mig följande, "Om kursen harvar i sidled kommande 7 handelsdagar, eller kursen rent av stiger, kommer mittlinjen (MA20) att plana ut, varför vi då får ett kvitto på att rekylen är avslutad!" Med hjälp av lite fantasi, ser vi att kursutvecklingen sedan inledningen på april månad, kan liknas en pyramid, vilket i sig inte är en garanti, men ändå en reflektion om att aktien kan ha bottnat. Vi kan även luta oss mot att volymen varit hygglig relativt sett, och att det finns trots allt ett intresse för aktieköp på dagens nivåer!

På Torontobörsen finns en stark botten vid CAD 1,50 men aktien har stannat upp i nedgången vid 1,70. Det är fullt möjligt att aktien kan bete sig mycket volatilt då handeln varit så tunn, men det är inte helt säkert. Vi ser i grafen ovan, att stödnivån vid 9,80 kronor än så länge håller, och att den dubbelbotten vi ser kanske förblir lågpunkten. Om aktien sätts under press, tror jag att 9 - 9,40 kronor håller.

Osäkerheten om när rapporten publiceras kvarstår, då vi sett de två senaste publicerade dagen efter, beroende på att bolaget levererat efter Torontobörsens stängning. Men oavsett när den kommer, finns det ändå en chans att glädjande nyheter såsom listbyte till någon av Cap-listorna offentliggöres. Det skulle i så fall mynna ut i ett mediaintresse som kan vara bolaget till gagn! Men oavsett om nyheten når oss eller ej, kan en köporder inte vara fel med en placeringshorisont på minst 12 månader. Öhmans FK har höjt sin riktkurs till 24 kronor, vilket borgar!

Inga kommentarer: