fredag 22 augusti 2008

Pearl - Stark rapport borgar för en spännande framtid!

Bidraget till köpsignalen kan komma nästa vecka?
Rapporten innehöll många positiva signaler. Ett starkare cash-flow, nytt åtgärdsprogram samt utökad expansion till 800 milj kronor. Samtidigt har flera analyshus uppdaterat sina analyser med höjda riktkurser som följd! Pearl börjar uppmärksammas och få en bredare publik.

V.d. Keith Hill skall komma till Sverige den 29 september för en uppdaterad roadshow, endast fyra månader efter den föregående. Det tyder på att bolaget seglar i medvind, att ledningen till slut verkligen vill saluföra bolaget till en bredare marknad. Enlig uppgift skall pressen närvara.

En ytterligare intressant uppgift som framkommit, är att Lundinfamiljen innehar närmare 30% av samtliga aktier i sin ägo. Importen till Sverige ligger i spannet 35-40%, vilket är mycket bra. De återstående 30-35% finns därför kvar på andra sidan Atlanten, då man kan förvänta sig att det till övervägande del är långsiktiga placerare. Dessutom är det över 3 år sedan aktien nosade på dagens nedbombade nivåer, varför många torde ligga back och avvaktar en större uppgång!

Vi såg höga volymer dagarna kring rapporten, men den påföljande avmattningen har under de senaste dagarna blivit påtaglig. Kursgrafen tenderar att plana ut och tangerar även lågpunkten i december 2007 och marsbotten i år. Det tyder på att intresset för att vräka ut aktier sannolikt avstannat, varför en nytänd aktie kan snart stå i blom med draghjälp av ivriga köpare främst i Sverige.

I kursgrafen ovan, ser vi att aktien etablerat en bottenformation och som pågått i 8 månader. En intressant synvinkel är att mäta bredden på denna botten från december 2007 till idag, och med hjälp av en passare dra en cirkel rätt upp, som träffar 30 kronor. Detta kursmål bedöms som mycket realistiskt våren 2009, vilket även återspeglats i analyserna, där vi sett rejält uppjusterade prognoser

Närmast ser vi att indikatorerna försöker arbeta sig från extremt låga nivåer, vilket jag tycker om. Jag är även förtjust i MA5 och MA20, som ser ut att crossa möjligen till kommande vecka, vilket är indikativt för en köpsignal. Vi har även den fallande topplinjen från maj månad, som skär i 10,50 kronor för de kommande dagarnas handel. M.a.o. ett ytterligare kvitto på hög beredskap om att något är i görningen. Bevaka nivåerna 12 och 14 kr, som fått kursen att stanna upp vid flertal tillfällen i bottenformationen. Jag ser en positiv bild i grafen om aktien varaktigt etablerar sig över 14 kronor inom 6-8 veckor, då skall det lossna riktigt ordentligt på tekniska grunder! Kursmål för 2008 blir 18-20 kronor, och 36-40 kronor för 2009!

Oljeprisets branta nedgång ser ut att ha bottnat vid $111. På endast några få dagar har kursen drivits upp till $122. Jag ser två motståndsnivåer av betydelse, $125 och 135. Pearls aktiekurs har ännu inte svarat på oljeprisets uppgång, men om vi antager att oljan noteras i spannet $125 – 135 en tid, kommer aktien i kölvattnet.

Jag har länge menat att en eventuell försäljning av Tanganyika Oil, mycket väl kan påelda en kursuppgång på Pearlaktien. Inte enbart grundat på en prislapp på de olika reserverna Tyks sitter på, utan mer att det finns så få alternativa exploateringsföretag här hemma. Vi kan räkna med ett många är angelägna att snabbt gå in i Pearl för att uppleva samma resa en gång till! Har placerarna Lundins förtroende, är det mest naturliga som finns. Fast jag tycker att man redan nu skall successivt öka i Pearl! Jag tror att Pearl tar rygg på Tyks kommande uppgång, dels på egna meriter, dels på ovannämnda process!

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant att Lundin äger kring 30% av Pearl. Var kommer dina uppgifter ifrån??

Tack för en bra blogg.