onsdag 13 augusti 2008

Lupe söker en botten!

Bolaget brottas med sina egna prognoser!
Idag på morgonen kom så rapporten som låg något under förväntningarna. Börsklimatet för oljeaktier är kompakt negativt och ett fladdrande oljepris gör det inte lätt att värdera bolagen. Under sommaren steg oljepriset kraftigt, men oljeaktierna toppade ut redan i maj månad och svarade därför inte på den sista ruschen upp till halvårsskiftet. När bolaget nedreviderar nettoproduktionen med 11% för 2008, kvarstår ifrågasättandet om ledningens optimistiska mål. De stora projekten agerar därför flytväst för bolaget, och för den tålmodige aktieägaren, blir det en ytterligare förlängning av prövningen med tvära kast på kursen!

Dagens graf visar att aktien signalerade sälj redan igår då stödnivån vid 73 kronor bröts. Såväl vecko- som dagsgrafen uppvisar negativa indikatorer, där en ny bottenformation erfordras för att vända trenden. Närmast förefaller spannet 64 - 66 kronor bli en eventuellt kommande lågpunkt, där vi även kan skåda området kring 69 kronor som test för dagens handel.

Jag tror att bolaget kommer att bli framgångsrikt med sina pågående exploateringar, men processen drar ut på tiden, varför rapportspekulanterna förmodas avyttra sina innehav och ett köp i bolagets aktie bedöms som mycket intressant efter en urbottning. Var och när detta sker är i princip omöjligt att ställa en prognos om, men nedgången har snart pågått i 90 dagar, varför jag tror att vi inte befinner oss långt borta från en trendändring!

Inga kommentarer: