fredag 25 april 2008

Pearl signalerar och saken är biff!


Nu bekräftas uppgången från låga nivåer!

Det kom en god nyhet inatt, bolaget har avyttrat ett par fält som inte ingick i kärnverksamheten och erhållit ca$ 75 miljoner! Detta meförde ett produktionsbortfall på 3 200 fat/dag (30 %), men skall uppvägas mot kommande satsningar som stärker bolagets position samt nyckeltal! Vd Keith Hill går ut med ett spännande uttalande om att de avyttrade enheterna endast utgör 3 % av bolagets totala reserver (P1 - bevisade + P2 - möjliga + P3 - sannolika)!!! Om vi utgår från den senaste reservuppdateringen som bolaget redovisat, skulle internvärderingen i så fall vara => 33,33 ggr 75 milj ca$ = 2 500 milj ca$. Till kurs 5,85 torde deras tolkning på värdet vara 14 625 milj kr, eller c:a 75 kr per aktie! Fantasin kittlar vid kommande reservuppdateringar och vilken hävstångseffekt värderingen då får för effekt....

Aktiekursens utvecklingen har varit prövande för aktieägarna som länge väntat på en trendvändning. Denna ser ut att ha bekräftats de senaste veckorna då kursen på tekniska grunder brutit den fallande trendlinjen! Vi har dessutom en bra bild på samtliga indikatorer som skapar förutsättningar för ett testa av 14 kronor, och möjligen ett genombrott inom kort. Bolaget har rapport den 15 maj, vilket kan få pusslet komplett, och den efterlängtade uppgången kan påbörjas!

Det kommer att bli behagligare för aktieägarna att stegvist bevittna uppgången med ett kommande tradingintervall i spannet 14 - 19 kronor som första steg! Ett fortsatt starkt oljepris borgar samtidigt som ledningen tenderar att öka rapporteringen för kommande period. Rykten om ett kommande byte till någon av Cap-listorna, möjliggör ytterligare information om t.ex. Lundins ägarinnehav. Det skulle inte vara förvånande om ägarna stärkt makten i bolaget i den bakomvarande bottenformationen!

Det ser mycket lovande ut för denna lilla pärla, som är ett av världens största tungoljeföretag!

Inga kommentarer: