torsdag 3 april 2008

Pearls nedgång slut?

Det föregående inlägget som skrevs den 25 mars, infogade jag en kanadensisk graf över Pearl. Utvecklingen sedan dessa har varit en sidledes kursutveckling, där marknaden avvaktar impulser från bolaget. En snabbtitt på grafen uppvisar en teknisk dubbelbotten som innehållt små kursrörelser. Aktien har saknat all form av eufori, och med urtråkad blick har vi följt handeln som i det närmaste varit obefintlig! Volymen har dessutom avtagit än mer och jag har en bestämd känsla av att det denna gång kan vara lugnet före stormen.

Vi ser hur den fallande trendlinjen sammanstrålar med en horisontell som tangerar toppar och bottnar i bottenformationen, och dess skärningspunkt är idag 10,50 kronor. Lågpunkterna vid 9,50 kronor är så här långt intakt. Bra! Jag har en inneboende känsla av att bolaget kommer med ett meddelande till marknaden mycket snart. I höstas ryktades det om en försäljning av den carlifoniska gasdivisionen, och om den nu slutförts med en detaljerad redogörelse av försäljningslikvid samt en avsiktsförklaring för nya investeringar, skulle kunna vända trenden. Under roadshowen klargjorde vd Keith Hill om ledningens önskemål om nya förvärv av fält, då konkurrerande bolag med hög skuldsättningsgrad är nära ruinens brant.

Ni som skådar grafen, förstår säkert att när trendlinjerna forsceras, tilltar aktiviteten i form av stigande kurs. Vi studerar även de "tröga" indikatorerna längst ned, som återigen uppvisar en möjlig trendändring. Motståndsnivåerna 14 och 19 kronor ligger utritade som kan tillfälligt hejda en ny upptrend. Kommer inte reaktionen nu, så kan jag acceptera ytterligare två veckors konsolidering. Förr eller senare lossnar det!

Inga kommentarer: