torsdag 8 januari 2009

OMX - en running correction?

Rekylen avklarad till på måndag?
OMX orkade aldrig upp till den ideala nivån 712, utan vi fick denna gång nöja oss med 705. Med en stark utveckling i vår omvärld samtidigt som Stockholms-börsen höll stängt under Jul och Nyårshelgerna, gav oss ketchupeffekt som resulterade i en explosiv uppgång på några få dagar med knappa 7%. Indikatorerna på dagsgrafen gav oss överköpta nivåer varför det var en tidsfråga innan en rekyl skulle komma. Så idag bekräftades den!

OMX bröt den lilla stödnivån vid 690 och ser ut att vara på väg ner till nästa nivå av betydelse, 684. I ovanstående graf, som avser 60 minuter, ser vi att nivån kan hålla emot några timmar, men jag räknar med ett nytt test senast till imorgon då jag vill se en vändning vid 680, eller absolut inte under 670-nivån. Når vi dit ner har index därmed förlorat c:a 5% av sitt värde och bör därför då skapa förutsättningar för ett nytt race upp.

Tvenne cirklar är infogade, en blå motstånds- och en röd stödcirkel. Den röda stödcirkeln bröts den 7 jan kl. 13,00 då vi fick en första indikation.
Den blå cirkeln kommer att bli spännande att följa den dag index bryter upp och passerar 700-nivån möjligen till nästa vecka. Jag räknar med att omsättningen kommer att öka och att många rycks med i uppgången genom att ta position i aktier. Men jag betraktar uppgången som mycket nyckfull och stor försiktighet bör därför råda.
MACD-indikatorn är på väg ner till nollinjen, och så länge den viker av nedåt håller vi oss avvaktande tills den viker upp igen.

Till sist påminner jag om att vi har fullmåne på söndag den 11 jan, varför marknaden har en förmåga att byta riktning. Möjligen kan detta ske till inledningen på kommande vecka.

Inga kommentarer: