måndag 19 januari 2009

OMX – Är det en Bearish-Flag vi ser?

Kraftlös handel i ett pressat läge?
Stockholmsbörsen åkte riktigt på pumpen under föregående vecka med en nedgång på dryga 10% med en träffad lågpunkt vid 611, innan en återhämtning infann sig. I samband med tidigare ursköljningar, har index förhållandevis snabbt återhämtat sig, men denna gång känns det mer motigt. Obamaeffekten lyser med sin frånvaro och kommande rapporter förefaller ha övertaget. Om index har kraft att återhämta sig, torde resurserna vara något begränsade. De tekniska indikatorerna på dags- och veckografen börja uppvisa divergenser med underliggande svaghetstecken, varför man bör vara på sin vakt med köp.

Dagens 60-minutersgraf visar oss två fallande trendlinjer som stärker den negativ trend index befinner sig i. Den blå agerade motstånd vid 635 och efter lunch idag tog säljarna kommandot och tryckte tillbaka index ned till cirkelstödet vid 625. När, eller om även det brister, har vi endast 618 kvar att luta oss mot som sista support (stängningskurs på timgrafen) innan vi kommer till sista utposten vid 600-nivån.

Då indikatorerna (MACD och Stochastic34) på nytt innehåller mjölksyra, kan vi inte tolka detta på annat vis än att index fortfarande befinner sig på för höga höjder. Banksektorn faller tillbaka på nytt och sektorn ser ut att vara bottenlöst. Det blir riktigt svart om OMX bryter ner under 600-nivån då jag räknar med en tangering av 560-nivån igen. Jag räknar dock inte med att det stannar här, efter att det nya stimulanspaketet presenteras. Enligt Treasury Direct uppgår skulden per 15 januari till 10 628 miljarder USD. Utökas det med 10% enligt kommande förslag, är det inte konstigt att marknaden tycker att det börjar bli lite väl ansträngt, eller?

Inga kommentarer: