fredag 30 januari 2009

Pearl – I väntans tider….

Vi väntar på ett utbrott uppåt!
Pearlaktien harvar vidare i sidled och omsättningen har tydligt fallit tillbaka. Den sidledes handeln kan även betraktas som rekyl i form av kraftsamling inför nästa trend. Risken med sidledes handel är att kortsiktiga otåliga placerare till slut ger upp och säljer ut och kliver på tåget igen när det hettar till. Vi kan nog lugnt räkna med att många bevakar dess utveckling och när vi slutligen får pusselbiten på plats och kursen flammar upp, kommer vi åter få se dagsvolymer på 3-5 milj.

Indikatorerna ligger i neutrala zoner och vi ser på veckografen att bottenformationen befinner sig i sitt slutskede. Men för att få fart på kursen igen, behövs antingen en positiv nyhet, eller en rekyl som aktiverar riskaptiten hos placerarna som stimuleras till aktieköp. Och som det ser ut idag är det just det andra alternativet jag väntar på. Hela sektorn hålls nämligen tillbaka…

Dagens graf innehåller att antal cirklar som agerar stöd och motstånd, samt ett antal horisontella linjer som representerar strategiska nivåer i den pågående trenden. Jag har vid flera tillfällen påtalat om att en rekyl ner till 4,80 – 5 kronor skulle sett ur ett teknisk synvinkel vara behövligt. Det skulle då väcka liv på den temperamentlösa aktien och dessutom agera bränsle för den kommande uppgången. Så länge vi får högre toppar och bottnar på dagsgrafen, är allt frid och fröjd!

Triangeln som infogats, har agerat gärdsgård med tydlig avgränsning. Först när vi når dess spets tenderar kursen att bryta sig ur på nedsidan. Samtidigt har vi cirkelmotståndet som aktien omgående måste forscera om optimismen skall blomma ut. Om detta lyckas inges hopp redan nu.

Oavsett hur det kommer att utvecklas i detta korta perspektivet, är det första gången på mycket länge som aktien inte känns hotfull, vare sig på fundamentala, eller tekniska grunder. Kommande rapporter från bolaget kommer att följas med stor nyfikenhet och kommer innehållet i dessa enligt förväntningarna, eller helst ännu bättre, tror jag att kursen når upp till 10 kronor inom en mycket snar framtid.

Inga kommentarer: