söndag 18 maj 2008

Lupe förbi 90 kr => 100 kronor?

Ja, hög volym borgar för fortsatt uppgång!

Efter att bolaget lämnade beskedet om torrborrningen i Sudan, åkte det nervösa och besvikna aktierna ut i marknaden med kraftig rekyl som följd. Bara på en dag föll kursen från 89 kronor rakt ner med 12 kronor! Beskedet var överraskande och man fick nästan känslan av att aktörerna som sålde, gav upp vidare försök om nya fyndigheter i regionen. Men enligt bolaget kommer de två återstående borrningar antagas bli mer framgångsrika, denna gång mitt i "bassängen". Bara några dagar därefter kom så rapporten som stärkte kursen samt nyheten om ytterligare fyndigheter i Nordsjön. Detta fick kursen att vända klack rakt upp, och vi fick se kursen stänga på 86 kronor i fredags.

Strax innan det negativa Sudanbeskedet kom, harvade kursen i över en månad i sidled i spannet 82 - 88 kronor, varför en injektion behövdes för att aktien skulle slå sig ur trading-rangen. Denna gång var det ett negativt besked, men ofta är det ett klassiskt mönster att en aktie som befinner sig i en positiv trend, snabbt skakar av sig det negativa inslaget och istället blir rekylen extra kraftsamlande. Denna gång utgör sannolikt inget undantag utan jag ser mycket goda tecken på ett genombrott av 90 kronor relativt omgående! Det kan antagas att de placerare som avyttrade aktierna, snabbt ångrade sig, och klev åter in i aktien.....

I grafen som bifogas ovan (klicka för uppförstoring) ser vi att MA5 är på väg att korsa MA20, vilket allt som oftast mynnar ut i en kommande kursrörelse med minst 5 kronor, denna gång uppåt! Vi ser även att MACD snyggt och prydligt vänder upp från nollinjen, samt att likaså Stochastic34 vänder upp. Dessa relativt enkla indikatorer i symbios med marknadens positiva förväntningar om produktionsstart i Alvheim, kan utgöra startskottet för en ännu starkare kursutveckling den närmaste tiden. Möjligen får marknaden besked endera dag!

Vi kan ringa in ett kommande prisobjektiv kommande veckor runt 100 kronor. Till grund för just denna nivå, har vi vårt stöd i gångjärnstekniken, där vi vid två tillfällen under 2007 såg aktien toppa ut vid 79 kronor med efterförljande rekyler ner till 57 kronor. Det är slående att mönstret upprepas med två exakta rekyler på 22 kronor! I alla händelser adderas de gamla toppnivåerna 79 kronor med rekylens storlek 22 kronor, varför vi då får 101 kronor. Vi kan även använda oss av samma teknik i samband med "Sudansveket" den 8 maj, vars rekyl då var 12 kronor från toppen vid 89 kronor. Tillämpas samma princip även här, erhålls 101 kronor.

100-kronorsnivån har även historiskt varit en strategisk toppnivå som fått kursen att backa. Vi såg det under hösten 2005 samt inledningen på 2006, men denna gång tror jag att nivån endast blir en konsolideringsnivå i en vidare betydligt större uppgång längre fram. Som stöd för mitt resonemang har vi en stark oljeprisutveckling samt att de pågående projekten bolagen är inne i, ser ut att bli mycket lyckosamma efter två års motgångar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lupe toppar vid 93-94.

H-O M

Anonym sa...

Kan du backa upp detta med något Lupe, eller sitter vi och höftar siffror här?

Anonym sa...

När vi ändå sitter och gissar siffror, så tippar jag. Vid genombrott hundra kronor och med uppladdning inför lagansky + nästa sudanborrning, stark spurt till 109-114 i första hand. Därefter rekyl innan fortsatt uppgång.

Anonym sa...

Pstar!
Nej det var inga siffror på lösa boliner utan en ewt-beräkning.
Harmoniserar även med toppen 94,75
3/8 -06. Visst kan nyheter komma men det förefaller troligt med motstånd där tycker jag.
Är ingen slutstation men där bromsar det upp.
Vad säger bloggar'n?
H-O M

Hausse och Baisse sa...

H-O M

Ewt-beräkningar i all ära, har respekt för den teorin, men litar mer på de traditionella indikatorerna.
Lupe har fått eld i baken, vilket jag hoppats på. Oljeindex i USA pinnar på fint upp och det finns lite mer plats där uppe. Nu gäller 101 kronor, sedan 110-111 kr! Ännu inget nytt från Alvheim, men utöver oljerallyt, är H-heim ett mervärde i uppgången!