onsdag 7 maj 2008

Lupe - långa trenden pekar UPP!

En längre tids uppgång har påbörjats!

Dagens aktie är Lundin Petroleum, som under de senaste dagarna uppvisat sådan styrka att det kan vara inledningen på ett nytt förlängt rally! Mycket är på gång där marknadens förhoppningar är ett gott resultatutfall från de pågående projekten i Nordsjön, Sudan och Lagansky. Vilken resultatpåverkan kommande utvinningar blir, har marknaden lite svårt att ta till sig, och dagsgrafen ger därför ganska tydliga signaler om att marknaden vill ha bekräftelse på eventuellt kommande ökningars storlek! De senaste årens "otursdrabbade" utveckling kanske har kommit till en punkt, där ett positivt utfall kan skapa ett nytt avstamp upp i den operativa verksamheten! Bolaget leverar sin rapport måndagen den 12 maj.

Bolagets aktie utlöste en intressant köpsignal under inledningen på april månad då motståndsnivån vid 80 kronor bröts. Denna nivå har testats inte mindre än fem ggr sedan sommaren 2007, varför genombrottet måste tas på allvar där vi kan förvänta oss mer på ovansidan kommande månader. Nedgången från toppen under Q2 2006 vid 112-114 kronor är därför bruten, vilket stärker den nya trenden på tekniska grunder.

Månadsgrafen som bifogas detta inlägg, innehåller ett antal indikatorer såsom MACD (som signalerat), Stochastic34 (signal!)samt MA5/MA20, som korsat mycket fint upp!

Närmast har vi 90 kronor som ett svagt motstånd, men jag förväntar mig ett kommande genombrott inom kort, men ser en större utmaning vid nästa nivå, nämligen 100-lappen!
Om jag skall åberopa gångjärnstekniken för hela formationen med utgångspunkt av toppen vid 110 kronor och den efterföljande nedgången, finns ett kommande målområde i spannet 150-160 kronor. Dock vågar jag inte sticka ut hakan vilken tidsåtgång som erfordras för att kursen skall nå upp dit, då så många andra faktorer spelar in. Lupe signalerar en intressant utveckling, varför aktien bör finnas i alla portföljer!

Inga kommentarer: