fredag 27 mars 2009

OMX - Kraftsamlande rekyl väntas

Bottenformationen breddas och samlar kraft inför uppång?
Med draghjälp från USA har banksektorn den senaste tiden stigit kraftigt. Så här i efterhand får man nog konstatera att tajmingen beträffande nyemissionerna till de ledande bankerna kunde inte bli bättre. OMX-index (667) har mestadels harvat i sidled där vi sett en kraftig kronförstärkning som i viss mån hämmat exportindustrin, där även läkemedel och infoteknologi fallit tillbaka. Många institutioner verkställer branschvisa omplaceringar, vilket ger oss en växelvisa effekter, men att vi därigenom kan ge oss en fingervisning om vilka branscher som kommer att vara i ropet längre fram. Jag återkommer till helgen med en analys över de tongivande som har en stor inverkan på OMX. Sammantaget befinner sig nu flera branschindex på överköpta nivåer varför en kraftsamlande rekyl väntas. Det bör påpekas i detta sammanhang att jag ser inga större hot med den förväntade rekylen då vi börjar kunna se positiva rörelser i formationen som kan mynna ut i en uppgång inom kort.

Dagsgrafen ovan har jag valt att infoga 20 dagars bollingerband, där MA(20) efter torsdagens handel befinner sig på 648. Nivån utgör support kortsiktigt, men jag räknar med att nivån till nästa vecka kommer att få vidkännas en punktering. Vi ser samtidigt hur Stochastichkurvan längst ned på grafen tappar momentum, vilket bekräftar i viss mån överköpt status på index.

Om vi detaljstuderar index på de mindre graferna, ser vi först och främst att bottenformationen förblivit intakt. Topp- och bottenlinjerna ger oss en vinkel, vars utbrott en dag kommer att ge oss en stor schuss i någon riktning. Jag har valt att infoga några cirklar i mindre format för att påvisa hur viktig 630-nivån kommer att bli till nästa vecka. Under fredagens handel väntas en mindre uppgång med stor tveksamhet. Många placerare sitter inne med stora vinster som därför väntas realiseras då marknaden mestadels präglats av korttraders. Var därför observant om OMX förmår bryta upp över 670-nivån...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Toppen bra jobbat !

Måste bara fråga hur ser du på Swedbank ett bra köp eller .

Alla snackar ju om den.

Hausse och Baisse sa...

Hej!
SWE ligger i en fallande trend och just vid 29 kr stöter kursen patrull mot den fallande topplinjen från sep -08 i ett logaritmisk diagram.
Kan ej se givna signaler på ett genombrott nu, men om så sker kan kursen dra sig upp till 35 kr och möjligen i förlängningen även 45-50 kr.
Möjligen kanske aktien tar paus i uppgången med en rekyl ner till 25 kr och vänder kursen upp från nämnda nivå kan det ju bli intressant.
Jag är extra försiktig med bankaktier kommande veckor!

Anonym sa...

(Hausse och Baisse )

Du är toppen !

Jag ska reka din blogg till många !