fredag 13 mars 2009

Pearl i fallande trend…?

Men senare i vår kommer oljepriset lyfta kursen...
Den 25 februari gjordes den senaste prognosen där jag varnade för en sannolik nedgång. Det vi ser på grafen i samband med årsskiftesuppgången, är en klassisk paus halva vägen upp i spannet 4,40 – 5,50 kr. Detta sker mycket ofta i samband med nya trender som inleds upp eller ner. Vi ser fenomenet upprepas på andra aktier på såväl månads-, vecko-, dags och 60-minuters-grafer, varför beteendemönstret får betraktas som mycket tillförlitligt. Med detta i bakhuvudet kan vi ställas inför en upprepning av processen i den nu pågående fallande trenden. Det är givetvis inte helt givet, men oddsen talar mycket för att det kommer att bli självuppfyllande. Då först 5,60 kr brast och sedan även 5 kr, måste vi rikta in oss på att ännu lägre noteringar innan en sista urbottning kan ske. En botten där vi helst vill se en högre notering än de vi såg i höstas! På min önskelista finns då en avtagande volatilitet, där omsättningen mattas än mer och aktien i princip får en ”tråkstämpel”. Då får vi synnerligen goda tekniska signaler på att någonting är i görningen!

Betraktar vi kursrörelserna bara under mars månad, ser vi att aktien handlats inom rangen 4,40 – 5,20 kr, vilket man kan tolka som en tillfällig paus i nedtrenden. Om detta stämmer, får vi en bekräftelse på det om aktien faller tillbaka från dagens 4,80 kronor och sedan till nästa vecka underskrider 4,40 kronor. Det prisobjektiv vi då kan ringa in blir då kring 3,50-3,70 kronor. Detta kan komma att ske redan till kommande månadsskifte mars/april.


Sett ur ett större perspektiv blir en förnyad bottenformation mycket intressant på sikt för Pearlaktien. Ju längre tid det tar att färdigställa och montera denna, desto mer kraftsamling byggs upp, vilket borgar för en mycket intressant uppgång när den väl påbörjas. Vi måste komma ihåg att bolaget brottas tillfälligt med rabatterat oljepris samtidigt som den nya ledningen har växlat ner takten på verksamheten på sparlåga, vilket till stor del redan torde vara inprisat på aktiekursen. Men det finns hoppfulla tecken att realekonomin åter börjar komma i balans, varför ökad konsumtion bidrar till en ny uppgång av oljepriset under senvåren. Jag är därför mycket hoppfull till sommarens utveckling

Inga kommentarer: