tisdag 9 september 2008

Lupe inför ett avgörande!

Är det en toppformation vi ser? Hoppas inte det!
Aktien ligger åter i en negativ trend efter årets toppnotering vid 98 kronor. Säljsignalerna har kommit på löpande band och nu ser vi att aktien närmar sig ett avgörande om den når ner till 52 kronor! Här avgörs om trenden skall fortsätta söderut, eller om vi kan hoppas på en vändning upp! Fortfarande sitter många långsiktiga placerare som för över 6 år sedan inhandlade aktier på 3 kronor, eller ännu lägre, som oroligt följer utvecklingen i aktiens negativa trend.

Den i över 2 år fallande trenden har resulterat i en lägsta stängningskurs på 56 kronor, vilket skedde den 23 januari i år. I skrivande stund noteras aktien i 57 kronor, och vi bevakar därför aktiens utveckling de närmaste dagarna om 56 kronor underskrids eller ej. Om så sker, bedöms risken uppenbart stor att vi skall ner och testa årslägsta på 52 kronor inom den närmaste tiden.

Jag har infogat en ellips som sträcker sig över 2,5 år för Lupeaktien, och vi ser tydligt topparna och lågpunkten som utgör dess hörnstenar. Till denna har jag sedan infogat en fallande stödlinje, som är hämtad från dagsgrafen och som träffar bottnarna 18 juli 2005, 16 aug 2007 och 23 jan 2008! Båda dessa linjer skär i 52 kronor den 22 september!

Vad händer nu?

Om aktien bryter sig ur ellipsen på nedsidan, utlöses en stark säljsignal som då förstärker den negativa utvecklingen och vi kan då förvänta oss en mycket tråkig utveckling en lång tid framöver.

Om aktien istället vänder upp och vi har indikatorerna med oss, och ser ett utbrott ur ellipsen vid 70 kronor, kan en ny upptrend infinna sig! Vi vet att aktien är extremt volatil och betraktar vi den negativa trenden noga, ser vi att efter alla kraftiga rekyler, återhämtar aktien sig till 80-100%! Det är stora svängningar vi ser och jag hoppas därför på en upprepning även denna gång! Till sist ser vi att Stochastich(34) närmar sig översålda nivåer, vilket kan vara ett gott tecken relativt sett!

Inga kommentarer: