lördag 27 september 2008

Pearl - upp ur djupet med kraft!

Är tvångsförsäljningarna över kan en ny era inledas!
Allmänt

Då Tanganyika Oil köps ut från börsen, har familjen Lundin kvar - förutom Lupe - ett litet oljeexploateringsföretag, där man nu kommer maximera sina ansträngningar för att skapa värden för sina aktieägare. Att fälten dessutom ligger placerade på den kontinent som har de mest oljetörstiga konsumenter av alla, innebära bara geografiska fördelar! Försäljningen av Tanganyika innebär inte enbart att man får loss kapital, utan även de nyckelpersoner som verkat i bolaget som relativt omgående kan omplaceras till andra Lundinbolag, där Pearl med stor säkerhet erhåller tillskott av värdefull kompetens! Det är bara att gratulera Lundinarna till en strålande affär under rådande bistra börsklimat.

Jag har i tidigare inlägg påtalat avsaknaden av engagemang från ledningen att offentligt redovisa bolagets potential. Det mediala intresset har varit obefintligt, men nu verkar tidpunkten vara den rätta för bolaget att hamna i ljuset. Det kanske har varit en medveten strategi att inneha en avvaktande hållning tills resurserna frigjorts? En inplanerad roadshow kommer att hållas först i USA/Kanada och därefter i Sverige den 13 och 14 oktober! Flera andra aktiviteter är inplanerade, bl.a. Aktiespararna som inbjudit Robert Eriksson för bolagspresentation. Troligen följs det upp med ytterligare riktade insatser. Det verkar vara nu som det till slut äntligen börja ske saker som kan ge aktiekursen stöd.

TA
Aktien utsattes för ett större säljtryck då den sista utposten vid 9,30 kronor bröts varvid det fria fallet ned till 5,85 kronor blev ett faktum. När så marknaden uppmärksammade budet på Tanganyika Oil, tilltog volymen och kursen steg brany. Aktien har därför fram till i fredags återhämtat i princip hela fallet, och nu uppvisar signaler om en fortsatt uppgång! Vi såg även den lilla träffsäkerhet med en reaktion var fjärde månad, vilket jag tog upp i föregående inlägg och det stämde även denna gång! På min önskelista finns en sansad kursutveckling kommande vecka där support återfinns vid 8,25 kronor. Den första positiva pusselbiten är att den fallande trenlinjen brustit. MA5 har passerat MA20 och nu vill jag se en utplaning av den sistnämnde för att min övertygelse skall infinna sig! Noteras aktien runt 10 kronor kommande 5-8 handelsdagar får vi därför den andra pusselbiten på plats! Den tredje, och den mest sporrande (!) infinner sig när MACD kliver över 0-linjen (längst ned på grafen)! Detta har endast skett vid ett enda tillfälle sedan introduktionen i juni 2007, nämligen i maj månad i år. När genombrottet är ett faktum, frigörs alla krafter och vi får en kraftfull uppgång. Den borde inte ligga långt bort i tid sett om scenriot skall uppfyllas! Troligen tidigast under andra veckan i oktober..

Nivån 9,70 kronor (röda strecket) i linjediagrammet (stängningskursen) förblir en strategisk nivå vi måste över för att vi skall kunna luta oss tillbaka och pusta ut. Klart också är att vi torde kunna surfa en kort period framöver på globala uppgångar, men glömmer inte att oron på marknaderna är långt från över! Närmast finns känslan om en snar uppgång i första hand till 11,70-12 kronor. Nästa nivå blir 14-14,50 kronor. Dessa nivåer torde aktien kunna dra sig upp till inom kort. Får vi extremt positiva nyheter från bolaget som överraskar oss, kan mycket väl elda på uppgången under hösten ända upp till 17,50-18 kronor, förutsatt inget annat fått marknaden att säcka ihop. Närmast avvaktar vi roadshowen där vi kan förvänta oss en revanschsugen vd som kommer att göra allt för att lyfta fram bolagets gränslösa potential! Vi får därför alla under hösten försiktigt gå på tå och glädja oss åt de framgångar som kommer....

Till sist...
Bolaget har uppdaterat en presentation av verksamheten den 22 september. Titta gärna in på den för en mer fördjupad orientering av verksamheten! http://www.pearleandp.com/s/Presentations.asp

Inga kommentarer: