onsdag 3 september 2008

OMX - denna gång en "rund" analys...

Inte bara horisontella stöd- och motståndsnivåer gäller för OMX!
Kvällens graf innehåller ett test av infogade cirklar som har en gemensam nämnare, nämligen att cirklarna skär topparna i maj 2006 och juli 2007. Med utgångspunkt av dessa "satellitpositioner" kan dessa med varierande storlekar, träffa konsolideringarnas toppar och bottnar. Jag kan redan här direkt avslöja att jag saknar all form av erfarenhet av denna analysform, men fann det rätt så träffande att se att detta fungerar ganska hyggligt! Min målsättning har varit att avstånden mellan cirklarna skall vara så likartat som möjligt och därigenom att vi kan bilda oss en uppfattning om vad tid och pris kan få för samverkande och avgörande faktorer för den kommande utvecklingen.

Om vi leker med tanken att OMX-index bryter den intilliggande cirkelns stödnivå vid 850 nu i september, skulle detta i praktiken innebära att vi lämnar fältet för att träffa den yttre bågcirkeln. Ett kraschscenarie redan nu medför då att index därmed skulle falla ner till 700-nivån kommande veckor. Sker genombrottet vid ett senare tillfälle, ser vi att den yttre cirkeln accelererar uppåt, varför handlingsutrymmet då blir snävare! "Stödcirkeln" stiger den med, varför en botten i slutet på november hamnar på 725. Om teorin stämmer, ser jag att första veckan på oktober innehåller en support vid 880-nivån! Mycket tyder på en reaktion nedåt kommer, och att beredskapen därför måste förbli hög!

Detta inlägg får betraktas som en orientering med stor portion underhållningsvärde, men är av den uppfattningen att det stämmer för bra för att ignoreras! Om denna elimentära teori fungerar, kan det finnas all anledning att vidareutveckla och fördjupa kunskaperna ytterligare på området.

Jag infogade även en FishNet som visar att 930-nivån innehåller tendens till "trassel" vilket innebär att nivån tillsvidare utgör ett motstånd för OMX.

Den av er som vil följa kursutvecklingen på närmare håll, kan klicka på denna länk som är en utmärkt kristallkula som ett komplement till ovanstående TA. Undvik dock låga kurser då säkerhetsbälte rekommenderas...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte pearl brutit ett motstånd och nu startat en nedåtgående trend? Jag tycker det ser lite oroväckande ut

Hausse och Baisse sa...

Hej!
På Torontobörsen har aktien ännu inte signalerat sälj då lågpunkten tidigare var $1,46-1,48. Här hemma var aktien tidigare ner på 9,30 kr, och vi såg 9,10 kr i fredags, men stängde på 9,35 kr.

Aktien rrör sig nervös på stödnivåerna på bägge marknaderna och kan lika väl vända upp nu, som att trilla tillbaka ytterligare. Jag vågar mig inte på att med säkerhet påstå att säljsignalen utlösts eller ej. Om så sker, bör aktien under kort tid framöver halka tillbaka ner, för att snabbt därefter stiga. Vi glömmer inte att den fallit 80% på To-börsen på 2,5 år. Den befinner sig m.a.o. i Vändningszonen.

Anonym sa...

rund analys = gann hjulet?

kvack

//von anka