tisdag 2 september 2008

XACT Bear - tillfälliga vinsthemtagningar?

XACT Bear försvagas tillfälligt men söker en botten!
När börsen försvagas, finns inte många instrument att arbeta med för den försiktige som vill hålla sig borta från derivatmarknaden. Med 50% hävstång på underliggande OMXS30 rörelser, kan man med lätthet använda denna börshandlande fond som hedge.

Under 2008 har kursutveckling av naturliga skäl varit extremt volatil. Vid årets ingång noterades kursen i 51 kronor för att träffa årets toppnotering i samband med årslägsta på index den 15 juli, vid 70,70 kronor.

Vi ser i grafen två toppformationer, där den i somras riggats upp något högre än toppen under Q1. Detta ger mig budskapet om att vi kommer att få se nya försök till högre noteringar i ett senare skede, men för tillfället backar kursen tillbaka. Denna kraftsamlande rekyl kan falla så långt som ända ner till stödlinjen vid 53,50 kronor. För att nedgången skall fortsätta på Bearfonden, måste den upp-och-ned-vända HS-formationen slås sönder. Vi ser ju den vänstra skuldra under andra halvan i juli, mellanliggande huvudet som träffade 59,35 kronor den 12 augusti. Den högra skuldran noteras just idag i skrivande stund i 60,45 kronor. Så därför, brister den nivån torde nedgången fortsätta för Bear och att börsen i sin helhet drar vidare upp till högre höjder!

Den streckade horisontallinjen kan agera kurspaus i trenden, vilket innebär c:a 57 kronor. Dit ner är det knappa 6%, vilket skulle skapa utrymme för en uppgång på knappa 4% för OMXS30 (915-920).

Inga kommentarer: