måndag 2 februari 2009

Lupe - svaga signaler...

..men dessa kan inom kort skapa tillfälle till köp!
Provborrningarna i Lunofältet gav ett positivt besked, men som vanligt straffar marknaden alltid Lupeaktien så fort bolaget levererar nyheter. Om kursen befinner sig högt upp eller långt ner på grafen spelar ingen roll. Förväntningarna är höga och man vill ha ett "da capo" av den långa fina uppgången aktien presterade mellan 2001 och 2005. Allt går enligt plan men nyckeltalen måste justeras upp ännu mer innan riskaptiten återkommer. Produktionen ökar i oförminskad takt liksom reserverna, men samtidigt störs kursutvecklingen av ett svagt oljepris.

Vi ser idag att energi-index noteras på 580-nivån, som ur teknisk synvinkel är en mycket viktig nivå. En punktering medför otvivelaktigt en rekyl ner till 540. För Lupe har vi motsvarande nivå vid 40 kronor. Ett starkare och mer oroande signal blir om aktien punkterar 38 kronor, där vi ser flera trendlinjer sammanstråla. På dagsgrafen signaleras en negativ handel kommande vecka, varför vi får ha beredskap för en svag kursutveckling. Brister 38 kronor återfinns nästa support vid 33,30 kronor.

Den svaga utvecklingen medför allt som oftast en motreaktion upp där aktien i princip brukar återta de nedgångar som avverkats. Det sannolika är att oljeprisets utveckling till mycket stor del även kommer att återspeglas i Lupes kursutveckling. Men det kommer nog en dag under våren då vi får se ett gynnsammare klimat för energiaktier, varför jag är ganska säker på att Lupe då kommer glädja många aktieägare. Har dessa hängt med ända ner hit, kan man nog lika bra uthärda kommande bottenformation!

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte mkt att hänga i flaggstången nu. Rapport om 3veckor.. Lupe kommer falla med övriga börser.

OMX30 DowJones kommer braka ihop kommande veckor.