måndag 2 februari 2009

OMX - bröt 610-nivån...

...men skapar tillfälligt "lugn" i spannet 592 - 610?
Denna vecka inleddes med fallande kurser och vi ser i grafen ovan att flera cirkelstöd samt trendlinjer bröts då kursen punkterade 610. Med anledning av detta tvingas vi göra halt med aktieköp då marknaden signalerar ytterligare en tids fallande kursutveckling!

Närmast bevakar vi området vid 592 där vi den 21 och 23 januari fick en dubbelbotten. Betraktar vi formationen lite på distans, har vi en omvänd HS-formation, men denna smulades sönder redan idag då cirkelstödet vid 615 bröts. Nivån 610 har under hela januari visat sig vara betydelsefull då vi sett flera mindre omslag. Bara under föregående vecka skulle det visa sig att den mindre HS-skapelsen fick sin nacklinje på just 610.

Med hjälp av ovanstående fakta kan vi därför redan nu ställa en försiktig prognos om en botten kommande vecka. Detta gör vi genom att använda oss av gångjärnstekniken och mäta rekylens storlek med utgångspunkt av stödnivån vid 592. Gör vi en avräkning från toppen vid 643, använder vi oss av 51 pkter som frånskiljs och får då 541. Räknar vi som alternativ 2 från 643 ned till nacklinjen, erhåller vi istället 33 pkter, som avräknas från 610, vilket då ger oss 577.

Då index föll kraftigt idag på morgonen, kan en motreaktion upp infinna sig och då troligen upp till strax under 610-nivån. Vi får ta ett steg i sänder då inget är givet från timme till timme. Vi får se hur USA uppför sig under den inledande handeln och vilka konsekvenserna sedan blir inför morgondagen.
Avslutningsvis bygger denna prognos på rörelserna kommande 5 - 10 dagar och återspeglar inte den fallande trenden i sin helhet, där jag räknar med möjligen större dyk ner senare i vår innan en uppgång kan påbörjas!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Meen pleeease.. Ta o titta på DOW Jones..

Vi har den snart i 6000.

Anonym sa...

Betrakta formationen ytterliggare ett steg ut, nu med nacklinjen 595 i fokus; ännu en HS.

Och med lite god vilja ytterliggare en med start i oktober, under förutsättning att högerskuldran bildas, uppskattad tidsperiod om 4v.
Alla pekar på en fortsättning i trendens riktning.

Den här set-upen påminner starkt om de multipla HS som slutbildades i början på oktober-08

Med Stop-loss på rätt nivåer och vid konfirmerande av fullbordade figurer blir det stora möjligheter att fylla på i vinstkassan

Erik

Anonym sa...

Hej igen!

Har fortfarande ingen kommentar om OMX. Har ändå noterat ett vilt ERIC-intresse i USA sedan igår kväll vilket fått OMX att dra uppåt. Vad det beror på vete sjutton.

Har i stort sätt allt mitt fokus på USA och har stapplande stuckit in lilltån i marknaden igen (short) i Microsoft och Texas. Resultatet får jag väl vara nöjd med. Hittar i alla fall köp och säljknapparna igen. :-)

Ha en God Kväll och senare Natt. :-)

Hausse och Baisse sa...

Hej Roxy!

Jovisst ser Texas onekligen spännande ut. Vilken bottenformation! Bolaget brukar ju dessutom tuffa på med sin verksamhet, men är ganska dåligt insatt organiskt.

MSFT brukar ju överraska och tror nog att de slukar Yahoo snart. Håller tummarna för att USD håller sig på höga nivåer så du får en fin utväxling därifrån.

Kommer sova gott inatt!

Ha det!
TB / HB