tisdag 18 november 2008

OMX - fortsatt svaghet men förbereder V-zon!

Se upp, en till "kallsup" väntas i grafen...?
Morgonens upplaga av OMX-index uppvisar fortsatt svaghet och 60-min-grafen indikerar en negativ utveckling kommande dagar. De senaste dagarnas handel har visat oss att 623 har utgjort support, vilket testades två ggr senast igår måndag. Under sluthandeln steg OMX något överraskande för att stänga på 632, trots att de ledande europeiska börserna backade tillbaka 2-3%. Såväl USA och de asiatiska börserna föll under nattens handel med dryga 2%, vilket torde innebära ett nytt test av 623 och möjligen punktering som följd!

Sedan första veckan av november har OMX fallit tillbaka i en killiknande formation. I denna finns en ML-linje dragen, som under den första timmens handel idag på morgonen har värdet 618. En varaktig handel under detta värde, indikerar en fortsatt nedgång ner till 592-600. Klicka gärna på grafen för detaljerade studier...

Då jag inriktar mig på att börsen skall inleda en tillfällig bottenformation i den fallande trenden, utgår jag ifrån att kommande botten runt 27 – 30 november överskrider 557. Detta är alternativ ett! En högre sådan kommer därför att bli ett kvitto på att vi kan få en chans till en fin avslutning på börsåret.

Det andra alternativet är om OMX-index bryter ner under 590, då i princip vad som helst kan hända. En tangering av 557 kan lika väl bli 525 eller 500 om vi analyserar dagsgrafen! MA(20) rör sig även där sidledes, och skall detta fortgå kommande fem handelsdagar, kan vi se fram emot ett kursfall på ca 100 punkter! Om så icke sker, får vi en uppgång av MA(20), vilket bekräftar en positiv börs i förlängningen! En ambition är ju att index etablerar sig ÖVER denna linje, vilket tyder på styrka!

Så därför, stor försiktighet rekommenderas kommande dagar!

1 kommentar:

Hausse och Baisse sa...

Fick en härlig kommentar från en kompis som mailade mig följande slogan;

Försök inte fånga fallande knivar, inte uppkastade knivar heller"!

Vi såg idag mot sluthandeln ett tappert försök till uppställ med passering av 623. Nu är inte nivån i sig direkt avgörande, utan jag betraktar 640 som mer lugnande vid nästa uppställ!