fredag 7 november 2008

OMX - volatilt värre!

Med två dagars nedgång bakom oss i USA på ca 10%, var jag ganska säker på att dagens handel skulle inledas med en nedgång för OMX. Med facit på hand steg indexet istället med dryga 2% som en teknisk motreaktion. Inget är givet i dem här leken, och det är väl därför det är en del av tjusningen med aktieplaceringar, man kan inte vara bombsäker....

Efter den branta uppgången från 556 till 713, inleddes rekylen i onsdags, där ett första målområde torde bli 50% av uppgången, eller 634 om vi skall vara exakta. Nästa support av betydelse blir 620.

Jag bifogar en 60-minutersgraf som innehåller ett antal indikatorer, där vi ser att MA(5) crossat MA(20) samt att båda viker av nedåt. Vi ser även att MACD testar 0-linjen och att stochastic(34) anlänt till översålda zonen, där den kan harva i sidled åtminstone till ikväll.

Viktig statistik levereras i eftermiddag som kan skapa stora kursrörelser i grafen, vilket kan generera fina affärstillfällen om vi tror på en snar vändning av veckans rekyl.

Dagsgrafen inger hopp om vidare uppgång upp till 750 - 790, men att det troligen varit för snabb återhämtning då OMX klev upp 28% på 6 handelsdagar. En rekyl är då alltid sund, och i synnerhet idag fredag, då börser ofta brukar sluta i moll efter en orolig vecka. Får vi en lugnare inledning på nästa vecka, kan vi förmodligen återfå en positiv start med i förlängningen fortsatt uppgång.

Inga kommentarer: