tisdag 4 november 2008

XACT Bear i rekyl...

Golvlinjen bruten är kvittot på vinsthemtagningar.
XACT Bear bröt den uppåtriktade stödlinjen redan den 30 oktober, då 91 kronor underskreds. Den andra bekräftade säljsignalen kom idag då MA(5) bröt ner igenom MA(20) som dessutom gör halt i uppgången genom att plana ut. Vi ser även MACD som faller tillbaka från höga nivåer och troligen skall ner och testa 0-linjen inom kort. Stochastic(34)-indikatorn viker även den av nedåt, vilket innebär att vi kan förvänta oss en tillfällig avmattning på Bear-fondens kursutveckling.

På nedsidan ser vi att 75 kronor utgör support i första hand, och 70 kronor i andra hand. Då Bear handlas i skrivande stund strax under 80 kronor, innebär detta en fortsatt uppgång på det underliggande OMX-index med 4,2 eller 8,3%, eller knappa 720 och/eller 750-nivån.

Den underliggande styrkan på börsen kan vara en naturlig reaktion på den kraftiga nedgång vi sett i oktober, då rapportperioden går mot sitt slut och volatiliteten förhoppniongsvis kan handlas ner till mera normala nivåer. Av den anledningen söker sig kurserna upp till ruta ett, oavsett om det blir 720 eller 750, för att därifrån lämna startblocken och inleda en ny fas. Om det då blir upp eller ner igen återstår att se. Fortfarande tycker jag volymerna är för små för att vi skall kunna luta oss tillbaka och avnjuta en längre tids uppgång. Det nervösa kapitalet hägrar för fullt och samtidigt som kommande skattetransaktioner står för dörren, finns det mycket likviditet vid sidan om arenan som vill in och skapa profits. Stor försiktighet bör tillämpas!

Inga kommentarer: