måndag 24 mars 2008

OMX får nytt bränsle igen....

När OMX rundade av inför Påskhelgen, indikerade USA-terminerna under Skärtorsdagen en lugn handel och vi såg OMX landa på 895 efter en trist börsvecka. Onsdagens stängning i USA gav oss Dow på 12100 och Nasdaq Comp på 2210. Det såg m.a.o. ganska trist ut.

Men som jag tidigare har påtalat, hade vi ett årscyklist datum i form av 21 mars, där vi historiskt brukar få en reaktion i marknaden. Inget undantag denna gång heller, utan vi fick bevittna en kraftfull spänst på USA-indexen! Hade även fullmånen någon inverkan mån tro?
I alla händelser har Dow fram till kl. 18,35 denna Annandag, stigit till 12605 och Nasdaq 2334, eller 4,1 resp. 5,6 %!
Inför tisdagens handel lär därför en reaktion infinna sig, där OMX-index torde ha styrka att passera 920-nivån och möjligen testa 940-945. Hur högt OMX kan stiga, beror på den underliggande styrkan i USA. Uteblir större rekyler, borgar detta för en fortsatt stark börsutveckling!

Sedan den 11 oktober har OMX fallit nära 400 punkter. I grafen ovan har jag dragit en fallande blå topplinje som jag kallt räknar med kommer att utsättas för ett test. Linjen sammanfaller dessutom med "trasslet" i FishNet i spannet 940-945, där ett eventuellt genombrott kan mynna ut i ett förlängt rally upp till 970-nivån på kort tid, där viss tveksamhet kan uppstå. Förlängs styrkan i USA, utesluter jag inte till sist ett test och tangering av 988-nivån!
Som stöd för mitt resonemang uppvisar flera indikatorer - såväl OMX som USA-indexen - på ett uppställ. Bl.a. visar Stochastic34 i grafen ovan en tendens till reaktion, liksom dagsgraferna på USA-indexen. Kommande vecka torde innehålla mycket kraft.

I förlängningen skulle ett genombrott av 990-nivån innebära att tyglarna släpps och en stark uppgång iscensätts till stora volymer. Men till det får vi återkomma till om den prognosen slår in!

1 kommentar:

Anonym sa...

till Hausse& Baisse. mycket fin blogg. Tom var det va. H-stad.mvh
öland