tisdag 25 mars 2008

Pearls rabatt ökar, men....


...ska inte kniven landa på golvet någon gång?

För en tid sedan skrev jag i optimistiska ordalag om Pearls fina utgångsläge om ett möjligt brott av den negativa trenden. Men än en gång blev vi snuvade på konfekten! Allt fanns där för en begynnande uppgång, men utbrottsförsöket kom av sig då en styrelseledamot lät meddela att han avyttrat 1 milj aktier, varvid luften gick ur kursen! Privatekonomiska skäl angavs...

Dagens krönika visar en 3-årig Kanadensisk graf som fortfarande ger intryck av att något kan vara på gång. Kvällens handel på Torontobörsen var positiv med en volym på 1,17 milj aktier till stigande kurs. Det jag pckså ser är en tendens till högre botten i grafen, vilket är positivt ur teknisk synvinkel. Nu är det önskvärt att volymen ökar än mer ihållande, till mer än 3-4 milj/dag för att vi ska uppfatta signalerna om ett definitvt kvitto på ett trendbrott! Historiskt har de stora volymerna under enskilda handelsdagar till stigande kurs varit mycket få till antalet, men i april 2007 aktiverades handeln rejält och det är just dessa vi väntar på igen! Hög volym i flera dagar efterlyses, gärna i kombination med en god nyhet! Vi ser att nedgången varat i 10 månader, f.ö. lika länge som uppgången juli 2005-maj 2006! Dags för en reaktion?

Av grafen framgår det även att kanadensiska aktieägare haft en betydligt tuffare utförsresa än de svenska. Att verksamheten samtidigt haft en stark utveckling i positiv bemärkelse, lämnar ett antal frågetecken efter sig. Reservuppdateringarna var bra men tydligen inte tillräckligt övertygande, varför nya affäreshändelser måste till för att locka köpare till aktien! Marknaden har helt enkelt inte förstått vilka värden bolaget sitter på!

Indikatorerna på den svenska kursutvecklingen ligger åter tillbakapressade och hoppet är att stödnivån vid 9,50 kronor förblir intakt. Den fallande topplinjen skär idag i 11,70 kronor, och det är just den vi måste bryta upp igenom för att vi skall kunna se fram emot en ny vår! Förr eller senare kommer den! Oljesektorn i USA har det motigt trots starkt oljepris, men vi vet att när man som minst anar tänds flamman och alla skall ha oljeaktier igen. Intjäningsförmågan är trots allt inte så dålig. April månad ser ut att bli händelserik!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läser din blogg med intresse- men har svårt att kommentera TA analyser då jag är för dåligt insatt, Äger även Pearl i CAD ( samt ett antal andra oljeaktier)och måste givetvis ta hänsyn till valuta kursen ,samtidigt är jag mycket långsiktig i Pearl(föjer tungoljans utveckling) och tror att Pearl intresset "vaknar" ordentligt först/efter att TYX är "avklarat" Vänligen flylow

Anonym sa...

Kanske är det en dubbelbotten vi ser? Hittar ingen informatin om att insider har sålt, kanske är det via öhm eller ens?