fredag 7 mars 2008

XACT Bear på väg upp igen….


Ny oro från USA får övriga börser på knä. Bernanke sa i sitt senaste anförande att alla lik skulle ut ur garderoben, varför reaktionen blev omedelbar. Igår föll de ledande indexen i USA med ca 2% då nya kreditgivare fått krypa till korset!

XACT Bear är på väg upp igen och bekräftar OMX30 negativa trend. Närmast bör Bear testa motståndsnivån vid 64-65 kronor, vilket motsvarar en nedgång på OMX på ca 3-4%, eller 900-905. Ett allvarligare scenario infinner sig om motståndsnivån från vinkelspetsen i augusti 2006 vid 67 kronor bryts. Det skulle då indikera ytterligare uppgång till toppnivån vid 74 kronor. Det känns mindre troligt att det sker nu.

MA50 och Stochastic 34 har mer att ge i sina uppgångar, vilket bekräftar en uppgång några dagar till och att vi får bevittna en slagig utveckling. Det är nervösa pengar som flödar ut och in i marknaden!

Det finns skäl att misstänka att när det är som mörkast, infinner sig en mättnad över eländet. Min tro är att Bear stannar upp runt 64-65 kronor och att vi då får en trippeltopp i grafen, med en efterföljande uppgång för OMX. Ett fall ner till 900 är trots allt en nedgång på 32% sedan juli 2007.

Inga kommentarer: