tisdag 25 mars 2008

XACT Bear inför rekyl?


Köpsignalen vid passeringen av 65 kronor kan ha varit falsk! Kraften för vidare uppgång uteblev och kursen föll omgående tillbaka! En falsk köpsignal liknande den Bear åstadkom, brukar ofta mynna ut i en motreaktion åt motsatt håll, vilket är inget annat än ett tillfälligt svaghetstecken! Men vi glömmer inte att den långa trenden är upp, men att uppgången behöver en paus, eller en konsolidering!

Den långa trendlinjen som sammanbinder bottnarna från lågpunkten i oktober 2007 testas redan idag tisdag. En punktering av 60,50 kronor kan innebära en säljsignal som för ner kursen till 57-58 kronor. Därefter kan en motreaktion upp åter infinna sig som träffar trendlinjen, eller signalområdet, 60,80 kronor. Viker kursen ned igen från någon av nivåerna, kan vi förvänta oss en större nedgång, där 52 kronor i förlängningen förväntas få en påhälsning.
Vi ser även Stochastic34 som viker av från höga nivåer, vilket bekräftar en tids vinsthemtagningar.

Styrkan i OMX-index kan finnas kvar ytterligare en tid, kanske 4-6 veckor. Vi ser bredden i toppformationen som varat i dryga två månader. Likaså bottenformationen juli - oktober, som varade i 3 månader. Närmast har vi i april en rapportperiod som kan ge oss överraskande nyheter med stora kast som följd. Volatiliteten lär finnas kvar ytterligare en tid.

Inga kommentarer: