tisdag 11 mars 2008

Upprekyl eller ny uppgång för OMX?


Den 7 mars spekulerade jag i om en vidare nedgång ner till 900-905, som jag betraktade som en möjlig botten. Nivån träffades redan igår måndag med en tangering idag tisdag. Så på eftermiddagen kom så Feds besked om kapitalinjektionen till banksystemet, vilket tog skruv på den amerikanska börsen, där dess ledande index ikväll stängde på dryga 3%.

Ovanstående 60-minutersgraf innehåller ett fisknät, som består av en mängd glidande medelvärden. Man ser klart och tydligt att när MA-värdena trasslar in sig, brukar kursrörelserna göra halt i sina försök till genombrott på dessa nivåer. Det vi kan utläsa för kommande dagars handel är att spannet 948-953 kan skapa viss trassel till genombrott. Men om den underliggande styrkan finns och ett genombrott verkställs, torde index kunna stiga till 965. Detta bör ske efter en kort rekyl då Bear-market-rally brukar pågå i 2-4 dagar.

Som vi alla vet är dagens nyhet en tillfällig lösning varför den starka uppgången på kort tid kommer att utlösa nya vinsthemtagningar. Jag räknar inte med något undantag denna gång. Om nästa rekyl stannar över föregående botten, kan ett nytt försök iscensättas med ambition att attacker 965 för att i förlängningen testa 988. Det är först den dagen den sistnämnda nivån bryts, som vi kan - om än tillfälligt - lämna bottenformationen bakom oss med en större uppgång i förlängningen. Målkursen blir då 1037-1040. Räntemötet i USA den 18 mars kan fälla avgörandet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra analys! Den stämmer också bra med min högst ovetenskapliga magkänsla.

Ska verkligen bli spännande dagar nu.

Trevlig blogg du har. Keep up the good work!

/Norrut

Anonym sa...

Tack för en bra blogg!

Tittar in med jämna melanrum.Hittade den för ett tag sedan via Avanzas forum.

Märkligt att du inte får fler kommentarer,men det kanske kommer så småningom.

/Blyger

Anonym sa...

Instämmer helt. /BlueRidge