onsdag 12 mars 2008

Pearl i vänteläge....

I mitt föregående inlägg, hade jag en optimistisk tro om ett kommande genombrott av den fallande trendlinjen vid 13,20 kronor, men av det blev det intet! Inte denna gången i alla fall. Dess värde har i skrivande stund 12,50 kronor och vi ser att aktien har i vanlig stil, inlett en kraftsamlande rekyl. Den uppåtriktade bottenlinjen noteras i 11,20 kronor och det är fullt möjligt att aktien skall ner till dessa nivåer innan nya försök till genombrott kan äga rum. Förr eller senare kommer det att ske! Motstånd i steg ett är 18-19 kronor.

Med anledning av all den positivitet som präglats av Roadshowen samt Öhmans nyligen publiscerade analys, är det lite märkligt att reaktionen uteblivit. I Canada handlas aktien till mycket låga volymer, vilket jag tolkar positivt, eftersom det är just där de stora utförsäljningarna skett. Det ser ut som att den negativa faktorn har kommit till ett slut!

Det finns trots allt en anledning att tro något händer inom kort. Ett uttalande från bolagets vd om en större affärshändelse under Q1 kan komma att överraska oss. Det återstår endast knappa 3 veckor för att detta uttalande skall offentliggöras inom fastställd ram!

1 kommentar:

Anonym sa...

12.50? Den står ju i 11.50 redan. Nu får vi hoppat att stödet håller. Kämpa Pearl! :-)